W tej poradzie przekaże wam jak zdrowym warzywem jest szparag. Zawiera sporo witaminy B i C, kwas foliowy, a również magnez, żelazo, miedź, fosfor. Obniża ciśnienie krwi, ma działanie moczopędne.
Jada się same pędy, o mięsistym, jasnym miąższu, zakończone główka. Po oskrobaniu zdrewniałych części, gotuje się je, powiązane w pęczki, około 15-20 minut w osolonym i małą ilością cukru wrzątku. Szparagi można podawać polane masłem. Wypraw ze szparagów podnosi smak zup, sosów. Naprawdę pyszne i zdrowe warzywo.
Jada się same pędy, o mięsistym, jasnym miąższu, zakończone główka. Po oskrobaniu zdrewniałych części, gotuje się je, powiązane w pęczki, około 15-20 minut w osolonym i małą ilością cukru wrzątku. Szparagi można podawać polane masłem. Wypraw ze szparagów podnosi smak zup, sosów. Naprawdę pyszne i zdrowe warzywo.