W tej poradzie przekaże wam czego nie należy grillować.
Do grillowania nie należy używać mięsa peklowanego, dlatego że podczas jego pieczenia powstają substancje rakotwórcze. Można natomiast je podgrzać kilka minut na przykład układając a aluminiowej folii, żeby nie miało styczności z silnymi płomieniami.
Nie powinno się też piec mięsa mrożonego, bo zawiera zbyt dużo wody. Na grilla najlepiej kupować świeże. Mam nadzieje, że moje rady was ustrzegą.
Do grillowania nie należy używać mięsa peklowanego, dlatego że podczas jego pieczenia powstają substancje rakotwórcze. Można natomiast je podgrzać kilka minut na przykład układając a aluminiowej folii, żeby nie miało styczności z silnymi płomieniami.
Nie powinno się też piec mięsa mrożonego, bo zawiera zbyt dużo wody. Na grilla najlepiej kupować świeże. Mam nadzieje, że moje rady was ustrzegą.