Jazz Bistro Espresso w Warszawie

  • 1

Restauracja Jazz Bistro Espresso proponuje gościom wypieki z naturalnych i ekologicznych składników. Na sezon jesienno- zimowy przygotowano zupełnie nowe propozycje.

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Jazz Bistro Espresso w Warszawie
Czy istnieje coś lepszego na poprawienie humoru niż słodkości? Czyż nie jest prawdziwą przyjemnością, gdy podczas spotkania ze znajomymi popijamy aromatyczną kawę lub herbatę, równocześnie delektując się wyśmienitym kawałkiem ciasta?

Jeszcze kilka lat temu, dla większości nie tylko cukierników, ale również większości z nas, nie do pomyślenia było, by ciasta wyrabiać z półproduktów. Obecnie, w czasach, gdy żyjemy coraz szybciej i staramy się wszystko upraszczać, sytuacja zupełnie się odwróciła - coś, co uznane było za dziwactwo, stało się codzienną praktyką. Chemiczne substytuty w coraz większym stopniu zastępują naturalne składniki. Trudniej o produkty, które nie byłyby sztucznie ulepszane.
Na szczęście zdajemy sobie sprawę z negatywnych skutków współczesnego uprzemysłowionego rolnictwa. Powszechnie wiadomo, iż dobra, ekologiczna żywność ma istotny wpływ na nasze zdrowie. Polska kuchnia wraca do źródeł. Znów jest w cenie to, co tradycyjne, lokalne i ekologiczne.

Wszyscy, którzy tęsknią za przysłowiowymi smakami i zapachami z dzieciństwa powinni odwiedzić Jazz Bistro Espresso. Tam spróbować można specjalnych, naturalnych ciast.
Nasze wyroby cukiernicze z pełnoziarnistych mąk powstają według oryginalnych autorskich receptur. To produkty najwyższej jakości i wartości odżywczej – mówi Jacek Nikiel z Jazz Bistro Group. Wszystkie wyroby są wytwarzane metodami tradycyjnymi - dodaje.
Ich nadzwyczajność polega właśnie na tym, że przyrządzane są tylko ze specjalnie wyselekcjonowanych składników. Do ich przygotowania używa się wyłącznie wiejskich jajek, świeżego, prawdziwego masła, oraz cukru nierafinowanego, czyli bogatego w liczne, cenne minerały. Olej używany do pieczenia jest olejem tłoczonym na zimno, zatem zachowuje wszystkie wartości odżywcze i jest bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe. Również owoce używane do wypieków są najwyższej jakości. Pochodzą bowiem tylko z wybranych, ekologicznych upraw. Nie ma więc mowy o sztucznych nawozach.

Wśród jesienno- zimowych nowości znajdziemy między innymi niesamowite torty. Ich różnorodność przyprawia o zawrót głowy- toffi, meksykański, szwarcwaldzki, bananowy, jogurtowy, tiramisu, mandarynkowy, truflowy i wiele innych. Każdy zawiera bogactwo składników- owoce, orzechy, orientalne przyprawy, świeżą bitą śmietanę, czekoladę.
Obok nich, prawdziwym przebojem stanie się z pewnością dietetyczna szarlotka - upieczona z mąki razowej ze specjalnie uprażonymi z cynamonem jabłkami. Jej najwyższą jakość i świeżość gwarantuje fakt, że trzeba ją zamawiać z dniowym wyprzedzeniem.

Wśród proponowanych słodkości, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni docenią naturalność, inni wyjątkowy, bogaty smak, dla jeszcze innych będzie to po prostu okazja, by przypomnieć sobie jak smakuje prawdziwe, domowe ciasto.

Jazz Bistro Espresso, ul. Piękna, Warszawa