Nowe jesienne menu w Le Victoria Brasserie Moderne

Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne zaprasza na nowe Jesienne Menu już od 17 września br. Nowe menu zostało przygotowane przez naszego Szefa kuchni, Macieja Majewskiego.

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Nowe jesienne menu w Le Victoria Brasserie Moderne
fot. Informacje prasowe
Nowe Jesienne Menu

Tej jesieni Szef kuchni proponuje wyśmienity wybór ciekawych kompozycji mięsa, ryb i sezonowych warzyw i grzybów, które spotkają się z uznaniem nawet najbardziej wymagających gustów kulinarnych naszych gości. Nasze Jesienne Menu zawiera ciekawe propozycje przystawek zimnych i ciepłych, dań głównych, dań flagowych, a także szeroki wybór deserów, by w pełni oddać bogactwo jesiennych smaków w naszej restauracji.

Wśród niektórych propozycji dań znajdują się: ser „Kozia Rura” z pudrem z czarnych oliwek, warzywami i wędzoną oliwą, custard z grzybów leśnych z jajkiem na miękko i Meurette, consome wołowe z fois gras royal i truflami czy pierś z kaczki glazurowana w miodzie, z selerem, marchewką i ziemniakami foundant. Na deser proponujemy m.in. kasztany z jabłkami i karmelem czy też granitę z szampana i gruszek.



Co nowego?
 
Nasze menu tworzone jest z pasją. Dania według koncepcji Szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu w naszej restauracji oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od naszych sprawdzonych dostawców. Nasze Menu to nie tylko bogactwo smaków i kreatywne kompozycje naszego szefa kuchni, lecz również odżywcze, zbilansowane dania dla idealnej równowagi naszych gości.
 
Nasze Menu, bez względu na sezonowość, oferuje bogaty wybór dań flagowych, które cieszą się największym uznaniem wśród naszych gości. Tej jesieni zapraszamy m.in. na smażonego łososia z dyniowym risotto i smakiem z szałwii, filet z dziczyzny z ciekawą propozycją gruszki z brukselką i sosem Poivrade, wędzonego łososia bałtyckiego marynowanego w soli morskiej z wódką i sokiem z cytryny czy też tarta tatin podawana z lodami karmelowymi z dodatkiem soli.

 

Dla kogo?
 
Osoby poszukujące wykwintnej kuchni, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii polecamy dania „De-Light” dostępne w Menu. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajdują się: halibut, podany z cytrusowym Viennoise i jesiennymi warzywami, krewetki z
salsefią i konfitura z pigwy,czy też granita z szampana i gruszek. Osoby bezglutenowe oraz wegetarianie również znajdą ciekawe propozycje w Le Victoria Brasserie Moderne tej jesieni.

Informacja prasowa