Krótkie CV, czyli warto wiedzieć, że...
Kingę Paruzel, skromną absolwentkę łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych kierunku: Food Design, poznaliśmy w pierwszej, polskiej edycji znanego na całym świecie kulinarnego show MasterChef, w którym dotarła do finału. Jest autorką popularnego bloga „Ale Babka i robi to co lubi” (www.kingaparuzel.pl) oraz prowadzi własny program Z.U.P.A na antenie telewizji Kuchnia+, który plasuje się w czołówce programów stacji, dlatego w tym sezonie będziemy mieli okazję oglądać jego drugą edycję.
Prosto i smacznie na co dzień
Kolejnym kulinarnym projektem Kingi jest książka „Nie… zwykła kuchnia”, w której proponuje nieskomplikowane przepisy na zdrowe, szybkie i zaskakujące potrawy przygotowane z powszechnie dostępnych produktów. Autorka udowadnia w niej, że z najprostszych składników połączonych z odrobiną chęci, porcją zapału oraz szczyptą własnej inwencji można wyczarować niebiańskie smaki. Co ważne, w książce Kinga nie narzuca sztywnych reguł gotowania. Przy każdym daniu podaje szereg ciekawych pomysłów i alternatywnych składników, tym samym zachęcając do kulinarnych eksperymentów i tworzenia własnych smaków, bo przecież każdy z nas jest inny, ma odmienny gust i podniebienie.
Dla każdego coś smacznego
Książkę podzielono na pięć części. Pierwsza „No to start”, zawiera pomysły dań i starterów idealnych na śniadanie, bądź na początek kulinarnej uczty. W drugiej części pierwsze skrzypce grają zupy. Kinga nazywa je królowymi stołu, a w książce podaje przepisy na proste, ale wyjątkowe zupy w różnorodnych tonacjach smakowych. Kolejny rozdział „Konkretnie i treściwie” proponuje przepisy na dania główne, które dodadzą energii i siły na cały dzień. W części „Sama słodycz” autorka zaprasza, nie tylko łasuchy, do najlepszej cukierni świata. W ostatnim rozdziale „Na zdrowie” znajdziemy przepisy m.in. na spalającą tłuszcz wodę, zieloną dawkę zdrowia, miód z mlecza, a także napój imbirowy, niezastąpiony przy leczeniu przeziębienia.
Książka kucharska, a może album?
W tej książce Kinga obok gotowania odkrywa swoją drugą pasję, jaką jest fotografia. Każdy przepis okraszony został wysmakowanymi zdjęciami jej autorstwa. Wszystkie dania wyglądają wybornie i pysznie. Dlatego właśnie „Nie… zwykła kuchnia” Kingi Paruzel to lektura, która pobudza wiele zmysłów, rozbudza pasję gotowania i pochłania do ostatniej strony.
Zapraszamy Was do wypróbowania, przepisów z Książki kingi Paruzel na : niebiańską owsiankę, mleko kokosowe i ryżowe, zupę z marchwi i pomarańczą oraz łososia ze szparagami i makiem.
Informacja prasowa
Kingę Paruzel, skromną absolwentkę łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych kierunku: Food Design, poznaliśmy w pierwszej, polskiej edycji znanego na całym świecie kulinarnego show MasterChef, w którym dotarła do finału. Jest autorką popularnego bloga „Ale Babka i robi to co lubi” (www.kingaparuzel.pl) oraz prowadzi własny program Z.U.P.A na antenie telewizji Kuchnia+, który plasuje się w czołówce programów stacji, dlatego w tym sezonie będziemy mieli okazję oglądać jego drugą edycję.
Prosto i smacznie na co dzień
Kolejnym kulinarnym projektem Kingi jest książka „Nie… zwykła kuchnia”, w której proponuje nieskomplikowane przepisy na zdrowe, szybkie i zaskakujące potrawy przygotowane z powszechnie dostępnych produktów. Autorka udowadnia w niej, że z najprostszych składników połączonych z odrobiną chęci, porcją zapału oraz szczyptą własnej inwencji można wyczarować niebiańskie smaki. Co ważne, w książce Kinga nie narzuca sztywnych reguł gotowania. Przy każdym daniu podaje szereg ciekawych pomysłów i alternatywnych składników, tym samym zachęcając do kulinarnych eksperymentów i tworzenia własnych smaków, bo przecież każdy z nas jest inny, ma odmienny gust i podniebienie.
Dla każdego coś smacznego
Książkę podzielono na pięć części. Pierwsza „No to start”, zawiera pomysły dań i starterów idealnych na śniadanie, bądź na początek kulinarnej uczty. W drugiej części pierwsze skrzypce grają zupy. Kinga nazywa je królowymi stołu, a w książce podaje przepisy na proste, ale wyjątkowe zupy w różnorodnych tonacjach smakowych. Kolejny rozdział „Konkretnie i treściwie” proponuje przepisy na dania główne, które dodadzą energii i siły na cały dzień. W części „Sama słodycz” autorka zaprasza, nie tylko łasuchy, do najlepszej cukierni świata. W ostatnim rozdziale „Na zdrowie” znajdziemy przepisy m.in. na spalającą tłuszcz wodę, zieloną dawkę zdrowia, miód z mlecza, a także napój imbirowy, niezastąpiony przy leczeniu przeziębienia.
Książka kucharska, a może album?
W tej książce Kinga obok gotowania odkrywa swoją drugą pasję, jaką jest fotografia. Każdy przepis okraszony został wysmakowanymi zdjęciami jej autorstwa. Wszystkie dania wyglądają wybornie i pysznie. Dlatego właśnie „Nie… zwykła kuchnia” Kingi Paruzel to lektura, która pobudza wiele zmysłów, rozbudza pasję gotowania i pochłania do ostatniej strony.
Zapraszamy Was do wypróbowania, przepisów z Książki kingi Paruzel na : niebiańską owsiankę, mleko kokosowe i ryżowe, zupę z marchwi i pomarańczą oraz łososia ze szparagami i makiem.
Informacja prasowa