Składniki:
- 1 torebka budyniu śmietankowego lub waniliowego
- 1/2 l mleka
- cukier
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- owoce i listki mięty lub melisy do dekoracji
Wykonanie:
Budyń ugotować na mleku, dosłodzić. Do rondelka wsypać 4-6 łyżek cukru. Zrumienić, dodać łyżkę wody, mieszając, podgrzewać, aż karmel się rozpuści. Przy użyciu pędzelka karmelem posmarować wnętrza 4 foremek na babeczki. Gdy karmel zastygnie, nałożyć do foremek gorąc budyń. Całość schodzić. Babeczki wyjmować na talerzyki (by ułatwić sobie pracę, każdą foremkę wstawić na chwilę do naczynia z gorącą wodą). Ozdobić startą czekoladą, owocami i listkami ziół.
Źródło: Przyjaciółka
- 1 torebka budyniu śmietankowego lub waniliowego
- 1/2 l mleka
- cukier
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- owoce i listki mięty lub melisy do dekoracji
Wykonanie:
Budyń ugotować na mleku, dosłodzić. Do rondelka wsypać 4-6 łyżek cukru. Zrumienić, dodać łyżkę wody, mieszając, podgrzewać, aż karmel się rozpuści. Przy użyciu pędzelka karmelem posmarować wnętrza 4 foremek na babeczki. Gdy karmel zastygnie, nałożyć do foremek gorąc budyń. Całość schodzić. Babeczki wyjmować na talerzyki (by ułatwić sobie pracę, każdą foremkę wstawić na chwilę do naczynia z gorącą wodą). Ozdobić startą czekoladą, owocami i listkami ziół.
Źródło: Przyjaciółka
klaudia02111990
Jutro robie po raz 2 na zlecenie mojego synka:P
Pozdrawiam