Restauracja L'enfant terrible - magia na talerzu

  • 25

"Gotowanie to dla mnie źródło niczym nieskrępowanej radości. To wolność tworzenia i magia" - tak o sztuce kulinarnej mówi Michał Bryś, Szef Kuchni warszawskiej restauracji L'enfant terrible. Czaruje doskonale - Magda Gessler w swoim najnowszym przewodniku "Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?" przyznała restauracji najwyższą notę!

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Restauracja L'enfant terrible - magia na talerzu
fot. Restauracja L'enfant terrible
Autorska koncepcja Michała Brysia zbiera zasłużone nagrody i owacje na stojąco. Umieszczony w przedziwnym budynku lokal na Starym Mokotowie nie obiecuje wyglądem smakowych uniesień, jednak dania lądujące na talerzach dania rozwiewają wszelkie obawy. Ukontentowane będą nawet kapryśne dzieci.

W menu degustacyjnym znajdziecie dania z karty, toteż wasza pierwsza wizyta w L’enfant Terrible powinna zacząć się właśnie od tego zestawu.

Pyszny jest tatar z jelenia podkreślony lubczykiem, znakomicie smakuje boczek ze świni złotnickiej z różą, piwem i pączkiem.

Na deser koniecznie czereśnie z kawą, czekoladą, ostrą chilli i kwaśnym rabarbarem. Kompetentna obsługa dopełnia słusznego wrażenia restauracji z wyższej półki.

Wnętrze restauracji L'enfant terrible  Szef Kuchni - Michał Bryś

Fot. Restraucja L'enfant Terrible

Michał Bryś z wykształcenia jest... aktorem po krakowskiej PWST. W „poprzednim życiu” pracował jako reżyser, scenarzysta, menadżer artystów i producent telewizyjny. Współpracował z Kasią Kowalską, Perfectem, Marylą Rodowicz.

Gastronomią jest jednak dziedzicznie obciążony: jeden z pradziadków miał przed wojną restaurację na Śląsku, drugi wraz z żoną zajmował się młynarstwem i rzeźnictwem.

Michał Bryś terminował między innymi w restauracji De Librije w Zwolle, The Ledbury w Londynie, Geranium w Kopenhadze i Atelier Amaro w Warszawie.  


CECHY:
- kuchnia autorska
- mądre połączenia smaków
- menu degustacyjne

ADRES:
ul. Sandomierska 13
02-567 Warszawa
tel. 22 119 5705

                            Restauracja L'enfant terrible


UWAGA! KONKURS!

Razem z restauracją L'enfant Terrible przygotowaliśmy dla Was wyjątkowo apetyczny konkurs - mamy dla Was dwuosobowy voucher na kolację degustacyjną w L'enfant Terrible!

Zadanie konkursowe:


Zajrzyj do działu Inspiracje Sezonowe i odpowiedz na pytanie: który produkt spośród wymienionych na kafelkach w Inspiracjach Sezonowych jest Twoim ulubionym? Napisz, w jakim wydaniu lubisz jeść ten produkt najbardziej! Odpowiedź zamieść w komentarzu pod tym artykułem.

Spośród nadesłanych odpowiedzi Redakcja wybierze najciekawszą, a jej Autor otrzyma zaproszenie na wyjątkową kolację w L'enfant Terrible!

Kolacja degustacyjna
oznacza standardowe menu składające się z 6 posiłków (wg karty obowiązującej w danym okresie), o nieco pomniejszonych porcjach. Z pewnością nie wyjdziecie stamtąd głodni!

Na wasze odpowiedzi czekamy do poniedziałku (08.08), do godziny 14.00. O wynikach konkursu poinformujemy Was w komentarzu pod postem, a ze zwycięzcą skontaktujemy się w wiadomości prywatnej, aby ustalić termin kolacji.

WAŻNE!
Chcesz wziąć udział w konkursie, ale nie masz konta na Gotujmy.pl? Teraz w szybki sposób założysz konto logując się przez Facebooka! Sprawdź, jakie to proste!


Życzymy powodzenia!

WYNIKI KONKURSU

Z przyjemnością informujemy, że wyjątkową kolację w restauracji L'enfant terrible wygrywa... DariuszDz!
Gratulujemy!

Śledźcie naszą stronę na bieżąco - już jutro startujemy z kolejnym konkursem!


Magda Gessler - Poziomki 2016/2017
Opis restauracji pochodzi z najnowszego przewodnika Magdy Gessler "Poziomki 2016/2017 - Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?".

Najsłynniejsza polska restauratorka, kreatorka gustu i smaku, po raz trzeci nagrodziła Poziomkami najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce.

Poziomki Magdy Gessler to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki!

 

Przewodnik do nabycia w najlepszych księgarniach i na Empik.com.