Kuchnia Polska Magdy Gessler

Tradycyjną polską kuchnię połączyć z nowoczesnymi kulinarnymi dodatkami potrafi tylko Magda Gessler. W najnowszej książce „Kuchnia Polska Magdy Gessler” znana restauratorka dzieli się przepisami na przystawki, zupy, dania z mąki, kaszy i ziemniaków, mięsa, ryby oraz pyszne ciasta. Wszystkie przepisy zawierają autorskie porady oraz apetyczne zdjęcia.

         
ocena: 5/5 głosów: 11
Kuchnia Polska Magdy Gessler
"Gdy trzydzieści lat temu wracałam do Polski, marzyłam o naszej, polskiej nouvelle cuisine. Śniła mi się kuchnia naznaczona swobodą tworzenia smaków. Wyobrażałam sobie połączenie naszej wykwintnej spuścizny kulinarnej z możliwościami kuchni zupełnie współczesnej, tworzonej przez moich ówczesnych przyjaciół - dziś uznanych na świecie szefów kuchni. Bardzo lubię w kuchni łączenie tradycji z nowoczesnością, dlatego na kolejnych stronach znajdziecie moje pomysły na pyszne wykorzystanie najlepszych polskich produktów w nieco odmienny, choć nadal polski sposób. Stwórzcie na talerzach kulinarne dzieła sztuki. Zachwyćcie siebie i swoich bliskich współczesną polską kuchnią" - mówi Magda Gessler o swojej najnowszej pełnej ciekawych przepisów książce.

Kuchnia Polska Magdy Gessler

W Kuchni Polskiej znajdziemy przepisy na tradycyjne polskie potrawy połączone z ciekawymi dodatkami. Wielbiciele dań mącznych powinni wypróbować przepis na kluski z pistacjami podane w towarzystwie szczawiu, listków mniszka pospolitego i roszponki. Danie pięknie prezentuje się na talerzu i z pewnością zachwyci naszych gości zaproszonych na obiad. Dorsz z cytryną i fasolką to propozycja dla tych, którym znudziła się już smażona ryba. Na deser warto przygotować marcepanowy makowiec, który jest oryginalny w smaku i z powodzeniem może zostać podany na Święta Bożego Narodzenia.

Książkę "Kuchnia Polska Magdy Gessler" można zamówić na stronie hitsalonik.pl.