Większość z nas kotlety kojarzy je głównie z tradycyjnymi schabowymi, tymczasem nazwa 'kotlet' obejmuje całą gamę różnorodnych potraw.
W zestawnieniu składników głównych mamy nie tylko schab, są tu również jajka, grzyby, kraby, kalmary, wątróbki, ser i ryby. Oprócz tego, możemy przeczytać, jak przygotować kotlety marchewkowe, buraczane, ziemniaczane i ryżowe, doskonale smakujące z wszelkiego rodzaju sałatkami i surówkami. Jeżeli chcemy bardziej tradycyjnego stołu, posłużą nam tu recepty na kotlety baranie z sosem serowym, mięsne z kapustą lub drobiowe z serem. Wertując karty z przepisami przeczytamy również o daniach z krajów, takich jak Francja, Szwecja i Bułgaria, których mieszkańcy również wykazują się fantazją w przygotowywaniu kotletów.
Danie to, choć kojarzone głównie z tradycyjnym, sytym obiadem, nie musi cały czas wyglądać i smakować tak samo. Warto sobie uświadomić jak wiele jest możliwości przygotowań kotletów, jak wiele składników możemy uzyć i w jakich kombinacjach danie to podawać. Tradycje należy nie tylko podtrzymywać, ale równiez rozwijać, w czym na pewno pomoże nam przewodnik "Najlepsze kotlety".
"NAJLEPSZE KOTLETY" KUCHNIA SMAKOSZA
Kotlety - przepisy >
Gość
Gość