KREM BRULEE, sos orzechowy i TAGIATELLE Z KREWETKĄ

Firma WygodnaDieta.pl świadczy usługi cateringu dietetycznego w Warszawie i okolicach. Kurierzy dostarczają pięć smacznych posiłków na cały dzień do setek klientów.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
KREM BRULEE, sos orzechowy i TAGIATELLE Z KREWETKĄ

Menu układamy z pomocą profesjonalnych dietetyków w taki sposób, aby było smaczne, kolorowe, a co najważniejsze odpowiednio zbilansowane i różnorodne. Przygotowujemy zestawy dietetyczne według diet: 1000 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, Montignac’a, dla Diabetyków, Antycellulitowe oraz wersje wegetariańskie. Na zestaw dietetyczny składa się pięć posiłków, które powinny być spożywane w ciągu dnia w równych odstępach czasu. Dzięki dbałości o menu nasi klienci tracą zbędne kilogramy smacznie i praktycznie bez wysiłku. Mamy za sobą wiele sukcesów związanych z odchudzaniem, zarówno osób pragnących zrzucić kilka kilogramów, jak i osób, które utraciły z nami ponad 30kg. Wielu naszych klientów pozostaje z nami nawet po zakończeniu procesu odchudzania korzystając z diet bardziej kalorycznych, w celu utrzymania osiągniętych efektów.

Nasze diety są przygotowywane w wyspecjalizowanym zakładzie produkcyjnym z wdrożonym i certyfikowanym systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Regularnie poddajemy się audytom certyfikującym firm zewnętrznych aby utrzymać najwyższy poziom bezpieczeństwa żywności. Prawdopodobnie jesteśmy pod tym względem jedyną tego typu firmą w kraju.

Aby uzyskać więcej informacji lub zamówić nasze zestawy dietetyczne wystarczy się z nami skontaktować pod jednym z poniższych numerów lub złożyć zamówienie przez formularz na stronie www.wygodnadieta.pl:
22 226 91 02
22 245 20 16
22 730 00 69

Poniżej prezentujemy przykładowe menu na jeden tydzień:

Poniedziałek

ŚniadanieLekkie muesli sezamowe z dodatkiem suszonej żurawiny
II śniadanieRóżyczki pieczonej szynki z dodatkiem świeżych warzyw i pumperniklem
ObiadMarynowana w imbirze pierś z indyka na wstążkach pieczonej cukinii z brązowym ryżem
PodwieczorekKolorowa sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi
KolacjaPasta z tuńczyka po nicejsku z chrupkim pieczywem

Wtorek

ŚniadaniePasta pomidorowo-serowa z cząstkami ogórka serwowana na pieczywie ryżowym
II śniadanieJogurt naturalny z zatopionymi świeżymi owocami i płatkami gorzkiej czekolady
ObiadPaseczki cielęciny w potrawce, otoczone gotowanymi warzywami z razowym makaronem
PodwieczorekBudyń czekoladowy z aromatyczną skórką pomarańczy
KolacjaGrillowany kurczak otulony sosem tzatziki z pieczywem żytnim

Środa

ŚniadanieRoladki z szynki z kolendrową pastą, podane z bułeczką pełnoziarnistą
II śniadanieTwarożek z wiórkami z białej rzodkwi i kosteczką z czerwonej papryki
ObiadZapiekany filet z łososia polany sosem koperkowo-ogórkowym, podany z purée ziemniaczanym z pesto bazyliowym
PodwieczorekCiasto gruszkowe
KolacjaPełnoziarniste tartinki z różyczką drobiowej wędliny i siekanymi warzywami

Czwartek

ŚniadanieChleb graham posmarowany śniadaniowym serkiem z plasterkami pomidora, złocistą kukurydzą i kiełkami lucerny
II śniadanieSerek wiejski z cząstkami nektarynki i tropikalnym muesli
ObiadPierś kurczaka w pomarańczach, serwowana z kaszą kuskus i brokułami w pestkach dyni
PodwieczorekKolorowa galaretka owocowa z listkiem mięty
KolacjaPieczeń rzymska z cząstkami świeżych warzyw i pieczywem chrupkim

Piątek

ŚniadanieJajko na twardo z lekkim sosem jogurtowo - szczypiorkowym, marynowanym patisonem i ryżowym waflem
II śniadanieKefir naturalny z owocami
ObiadMakaron fusilli z sosem z ricotty i zielonych oliwek, z surówką z tartych buraczków
PodwieczorekJabłko pieczone z rodzynkami
KolacjaSałatka z wędzonym łososiem, świeżym ogórkiem, czerwoną papryką i sosem cytrynowym

Sobota

ŚniadaniePełnoziarniste tosty zapiekane z plasterkami szynki, sera żółtego i ananasa
II śniadanieKaszka manna ze świeżymi malinami
ObiadOrientalna wołowina w sosie teriyaki z ryżem paraboiled i dzikim oraz surówką z białej kapusty, z dressingiem słodko-kwaśnym
PodwieczorekKrem waniliowy polany sosem truskawkowym
KolacjaBolońskie naleśniki z sosem pomidorowo – ziołowym

Niedziela

ŚniadanieOmlet z pomidorami i cząstkami świeżych warzyw, podany na chrupiących liściach sałaty
II śniadaniePlasterki szynki z warzywami w galarecie z macą razową
ObiadSakiewki z indyka z pastą serowo - szpinakową, serwowane z surówką z czerwonej kapusty i klasycznymi ziemniaczanymi kluseczkami
PodwieczorekSałatka egzotyczna
KolacjaMakaron razowy z wiórkami sera mozzarella i sosem guacamole


KREM BRULEE z jagodami (na 4 porcje)

mleko 200 ml
śmietanka UHT 18% - 300 ml
laska wanilii lub
1 op cukru waniliowego
żóltka jaja 8 szt
cukier 100g
Jagody 200g
cukier 15 g

W pierwszej kolejności należy zagotować łącznie mleko, śmietankę i laskę wanilii. Następnie ubijamy żółtka z cukrem, w przypadku braku laski wanilii również z cukrem waniliowym.
Utarte żółtka delikatnie łączymy z ostudzonym mlekiem i śmietanką, następnie przelewamy do 4 małych porcelanowym miseczek.
Ustawiamy je na blaszce do pieczenia i zalewamy wodą do uzyskania kąpieli wodnej, tak aby miseczki były zanurzone w wodzie do wysokości kremu.
Całość pieczemy w 150C przez 45 min

3/4 jagód gotować z 15 g cukru przez 10min następnie ostudzić
Po upieczeniu odstawić krem na 15 min. Polewać sosem i posypać do dekoracji pozostałymi jagodami.

SOS ORZECHOWY

mleko kokosowe 120 ml
woda 120 ml
orzeszki słone 150 g
sok ze świeżej cytryny 30 ml
pieprz biały 1 łyżka
kostka rosołowa 2 szt
czerwona pasta curry1 płaska łyżka
olej mała łyżeczka
pieprz biały 1 łyżeczka

W małym rondelku przesmażyć delikatnie pastę curry. Dodać mleko kokosowe, wodę, kostkę rosołową, cukier i zagotować.
Następnie dodać bardzo drobno posiekane orzeszki ziemne, sok z cytryny, biały pieprz i zagotować.
Sos bardzo dobrze pasuje do drobiu i wieprzowiny.

TAGIATELLE Z KREWETKAMI I PESTKAMI SŁONECZNIKA

krewetki black tiger 16/20 200 g
czosnek 2 ząbki
pestki słonecznika 60g
kiełki słonecznika 120 g
papryczka chilli 1 duża
oliwa z oliwek 60ml
posiekana natka pietruszki 1 łyżka
makaron tagiatelle 250 g
sól

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić.
Krewetki obrać ze skorupek. Ostrym nożem naciąć grzbiet krewetki i wyjąć żyłkę. Umyć krewetki i każdą z nich przeciąć wzdłuż.
Obrać czosnek, posiekać go bardzo drobno.
Papryczki chilli umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć na pół, usunąć nasiona i drobniutko poszatkować.

Na rozgrzanej oliwie smażyć krewetki aż przestaną być transparentne, posolić. Dodać czosnek, pestki słonecznika i chilli.
Gdy czosnek lekko się zarumieni, dodać gorący odcedzony makaron, wymieszać , dodać kiełki słonecznika i natkę pietruszki.