W upalne dni szukamy ochłody, wypoczynku i orzeźwienia. Dlatego dobrym pomysłem jest zorganizowanie przyjęcia w ogrodzie. Na wieczorne spotkanie ze znajomymi sprawdzą się proste w przygotowaniu i zarazem ciekawe dania. Jak stworzyć ucztę, która zaskoczy gości a jednocześnie nie zmusi nas do spędzenia całego wieczoru w kuchni, radzi Piątnica.
Czas na dip
Na przystawkę zaproponuj lekkie sosy i dipy. Można wykorzystać je na 1000 różnych sposobów. Pocięte w słupki świeże warzywa podane z kremowym dipem staną się oryginalną i zdrową przekąską, a przy tym wymagają minimum pracy. Lekkie dipy wzbogacą także smak mięs czy ryb z grilla, a dodane do sałatki – będą znakomitą alternatywą majonezu.
Jak przyrządzić dip idealny? Po prostu jako bazy użyj jednego z kremowych serów Twój Smak od Piątnicy. To produkt naturalny, o lekkiej konsystencji i śmietankowym smaku, a przy tym nie zawiera sztucznych dodatków: barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i zagęstników. Dostępny jest w 7 wyjątkowych smakach: naturalnym, jogurtowym, z dodatkiem unikalnej kompozycji przypraw, a także z czosnkiem oraz ze szczypiorkiem, które idealnie komponują się z sosami do mięs i sałatek.
Kefirowa ochłoda
Kiedy doskwiera upał i chce się pić, zamiast sięgać po gazowane napoje, warto zaserwować gościom coś orzeźwiającego i zdrowego zarazem. W tej roli świetnie sprawdzi się owocowy koktajl. Wystarczy ulubione świeże owoce połączyć z lekkim kefirem. Ten od Piątnicy - Kefir 0% doskonale gasi pragnienie. Ma świeży, lekko kwaskowaty i orzeźwiający smak, a przy tym wyjątkowy aromat i gęstość. Jest nie tylko smaczny, ale również lekki i bardzo zdrowy - zawiera cenne składniki odżywcze i mineralne. Letnie shake’i na jego bazie zaskoczą gości wyjątkowym smakiem. Chętnie skosztują ich nawet amatorzy diet.
A może deser?
Przyjęcie w ogrodzie nie może odbyć się bez smakowitych deserów. Zamiast włączać piekarnik, dla odmiany zaserwuj słodki przysmak w wersji schłodzonej. Popularny „sernik na zimno” sprawdzi się znakomicie. Jeśli chcesz, żeby miał intensywnie śmietankowy smak, użyj kremowego Mascarpone od Piątnicy, który wyróżnia się gładką, aksamitną konsystencją i jest wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki. Zaskoczysz gości, jeśli dodasz do niego świeże maliny i białą czekoladę. Z kremowym Mascarpone stworzą kompozycję idealną.
Informacje prasowe
Czas na dip
Na przystawkę zaproponuj lekkie sosy i dipy. Można wykorzystać je na 1000 różnych sposobów. Pocięte w słupki świeże warzywa podane z kremowym dipem staną się oryginalną i zdrową przekąską, a przy tym wymagają minimum pracy. Lekkie dipy wzbogacą także smak mięs czy ryb z grilla, a dodane do sałatki – będą znakomitą alternatywą majonezu.
Jak przyrządzić dip idealny? Po prostu jako bazy użyj jednego z kremowych serów Twój Smak od Piątnicy. To produkt naturalny, o lekkiej konsystencji i śmietankowym smaku, a przy tym nie zawiera sztucznych dodatków: barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i zagęstników. Dostępny jest w 7 wyjątkowych smakach: naturalnym, jogurtowym, z dodatkiem unikalnej kompozycji przypraw, a także z czosnkiem oraz ze szczypiorkiem, które idealnie komponują się z sosami do mięs i sałatek.
Kefirowa ochłoda
Kiedy doskwiera upał i chce się pić, zamiast sięgać po gazowane napoje, warto zaserwować gościom coś orzeźwiającego i zdrowego zarazem. W tej roli świetnie sprawdzi się owocowy koktajl. Wystarczy ulubione świeże owoce połączyć z lekkim kefirem. Ten od Piątnicy - Kefir 0% doskonale gasi pragnienie. Ma świeży, lekko kwaskowaty i orzeźwiający smak, a przy tym wyjątkowy aromat i gęstość. Jest nie tylko smaczny, ale również lekki i bardzo zdrowy - zawiera cenne składniki odżywcze i mineralne. Letnie shake’i na jego bazie zaskoczą gości wyjątkowym smakiem. Chętnie skosztują ich nawet amatorzy diet.
A może deser?
Przyjęcie w ogrodzie nie może odbyć się bez smakowitych deserów. Zamiast włączać piekarnik, dla odmiany zaserwuj słodki przysmak w wersji schłodzonej. Popularny „sernik na zimno” sprawdzi się znakomicie. Jeśli chcesz, żeby miał intensywnie śmietankowy smak, użyj kremowego Mascarpone od Piątnicy, który wyróżnia się gładką, aksamitną konsystencją i jest wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki. Zaskoczysz gości, jeśli dodasz do niego świeże maliny i białą czekoladę. Z kremowym Mascarpone stworzą kompozycję idealną.
Informacje prasowe