Kulinarne sposoby na łupież

Co jeść,aby uniknąć łupieżu?

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Kulinarne sposoby na łupież
Kiedy dokucza Ci uciążliwy problem z łupieżem jedz pokarmy bogate w cynk, czyli: płatki i otręby pszenne, kapustę, fasolę, soczewicę, cebulę i grzyby. Ogranicz zaś spożycie tłuszczów zwierzęcych, ostrych przypraw i soli. Przygotuj także płukankę. Łyżeczkę korzenia łopianu i łyżeczkę kłącza tataraku zalej 500ml zimnej wody. Ogrzewaj powoli, nie dopuszczaj do wrzenia. Po kilku minutach odstaw z ognia, wystudź. Płucz takim odwarem włosy po każdym myciu. Potem delikatnie wysmaruj skórę głowy. Raz w tygodniu płucz włosy naparem z nagietka- łyżkę płatków zalej wrzątkiem, zaparzaj 10 minut.