Aby obrać pomidora należy go przedtem sparzyć. Nie trzeba parzyć pomidora długo - wystarczy na chwilkę zanurzyć go we wrżatku.
Ważne jest, aby pomidor nie pływał długo w gorącej wodzie - zmięknie i straci dobry, soczysty smak. W sparzaniu pomidora chodzi jedynie o to, by skórka łatwo odeszła od miąższu.
Przed sparzeniem pomidora natnijmy go na dole rysując nożem krzyżyk. dzieki temu będzimey mieć prosty "punkt zaczepienia" i łatwo zdejmiemy skórkę.
Ważne jest, aby pomidor nie pływał długo w gorącej wodzie - zmięknie i straci dobry, soczysty smak. W sparzaniu pomidora chodzi jedynie o to, by skórka łatwo odeszła od miąższu.
Przed sparzeniem pomidora natnijmy go na dole rysując nożem krzyżyk. dzieki temu będzimey mieć prosty "punkt zaczepienia" i łatwo zdejmiemy skórkę.