Luksusowa Whisky na turnieju polo

7 i 13 września odbyły się oficjalne rozgrywki Federation of International Polo. Wydarzeniu temu towarzyszyła degustacja luksusowej whisky Dewar’s.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Luksusowa Whisky na turnieju polo
Whisky Dewar’s już po raz drugi w tym roku była obecna na prestiżowych turniejach polo. Sama strategia promowania marki w kontekście elitarnej dyscypliny sportu ma już 4 - letnią tradycję. Odbywający się pod patronatem Ambasadora Federacyjnej Republiki Brazylii tegoroczny Turniej Copa Brasil to kompozycja pasji, luksusu i elegancji. Gospodarzami turnieju są elitarne Warsaw Polo Club i Polo Club Żurawno, cenione ze względu na profesjonalizm i dostosowaną do najwyższych wymagań infrastrukturę, sprzyjającą rozkwitowi życia towarzyskiego, które jest nieodłącznym elementem polo.

Luksusowa Whisky na turnieju polo

Pierwsze mecze Turnieju zostaną rozegrane 7 września w usytuowanym w północnej części Puszczy Kampinoskiej Żurawnie. Kameralną atmosferę tego miejsca tworzą malownicza okolica, dworek z przytulną salą restauracyjną i kominek. Zadbane boiska i starannie wykończona stadnina zapewnią rozrywkę na najwyższym poziomie. Jej kontynuacja nastąpi 13 września w położonej w otulinie Chojnowskiego Parku Krajobrazowego Jaroszowej Woli. Mieszczący się tam Warsaw Polo Club to komfortowa posiadłość, której gospodarze dbają zarówno o wygodę gości, jak i profesjonalne wyposażenie, spełniające międzynarodowe standardy. W ciągu dwóch dni Turnieju Copa Brasil miłośnicy polo i wielbiciele dobrej zabawy będą mogli przyglądać się sportowej rywalizacji światowej klasy zawodników z Polski, Brazylii i przodującej w tej dyscyplinie Argentyny. Towarzysząca rozgrywkom impreza, połączona z degustacją 12 – letniej whisky Dewar’s, to znakomita okazja do ciekawego spędzenia czasu i przekonania się o niesamowitej aurze ekskluzywnego sportu, jakim jest polo.

Luksusowa whisky Dewar's

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry lub burbon. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.