Marta Chowaniec: Dlaczego zdecydowałaś się prowadzić bloga?
Anna Sokołowska: Zawsze pomagałam mamie w wypiekach, a kiedy rozpoczęłam studia w innym mieście, zaczęłam również gotować. Okazało się, że sprawia mi to dużą przyjemność, szczególnie wypróbowywanie nowych dań. Przez ten czas zebrało się trochę przepisów i w pewnym momencie stwierdziłam, że fajnie by było podzielić się nimi z innymi.
Kto robi świetne zdjęcia? Czy robienie zdjęć jedzeniu jest trudne?
Zdjęcia robi mój mąż. W przypadku jedzenia bardziej zadbać trzeba o aranż i odpowiednie oświetlenie, ale samo robienie zdjęć jest łatwiejsze niż w przypadku ludzi. Jedzenie nie ucieka i nie zamyka oczu w kulminacyjnym momencie ;)
Jaką kuchnię preferujesz?
Nie mogę powiedzieć, że któraś z kuchni jest moją ulubioną, ale z pewnością wyróżnić mogę kuchnię turecką, indyjską, a ostatnio także włoską. Co jakiś czas zachwycam się czymś nowym.
Co Cię inspiruje?
Na pewno podróże, podczas których staramy się poznać odwiedzany kraj "od kuchni" ;) Poza tym książki, nie tylko typowo kulinarne, ale też takie, w których jedzenie jest ważnym elementem, na przykład książki Marshy Mehran. I oczywiście inne blogi kulinarne.
W jakim kierunku chciałabyś, żeby poszedł Twój blog?
Chciałabym, żeby blog był swego rodzaju kroniką naszych podróży i przygód kulinarnych a także inspiracją dla innych amatorów gotowania.
http://www.facebook.com/pages/licencja-na-gotowanie/102403093182849
http://licencjanagotowanie.blox.pl/html
Anna Sokołowska: Zawsze pomagałam mamie w wypiekach, a kiedy rozpoczęłam studia w innym mieście, zaczęłam również gotować. Okazało się, że sprawia mi to dużą przyjemność, szczególnie wypróbowywanie nowych dań. Przez ten czas zebrało się trochę przepisów i w pewnym momencie stwierdziłam, że fajnie by było podzielić się nimi z innymi.
Kto robi świetne zdjęcia? Czy robienie zdjęć jedzeniu jest trudne?
Zdjęcia robi mój mąż. W przypadku jedzenia bardziej zadbać trzeba o aranż i odpowiednie oświetlenie, ale samo robienie zdjęć jest łatwiejsze niż w przypadku ludzi. Jedzenie nie ucieka i nie zamyka oczu w kulminacyjnym momencie ;)
Jaką kuchnię preferujesz?
Nie mogę powiedzieć, że któraś z kuchni jest moją ulubioną, ale z pewnością wyróżnić mogę kuchnię turecką, indyjską, a ostatnio także włoską. Co jakiś czas zachwycam się czymś nowym.
Co Cię inspiruje?
Na pewno podróże, podczas których staramy się poznać odwiedzany kraj "od kuchni" ;) Poza tym książki, nie tylko typowo kulinarne, ale też takie, w których jedzenie jest ważnym elementem, na przykład książki Marshy Mehran. I oczywiście inne blogi kulinarne.
W jakim kierunku chciałabyś, żeby poszedł Twój blog?
Chciałabym, żeby blog był swego rodzaju kroniką naszych podróży i przygód kulinarnych a także inspiracją dla innych amatorów gotowania.
http://www.facebook.com/pages/licencja-na-gotowanie/102403093182849
http://licencjanagotowanie.blox.pl/html