Moda na kulinarnego bloga

O tym, czy prowadzenie takiego bloga jest trudne, opowiada Ania Sokołowska.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Moda na kulinarnego bloga
Marta Chowaniec: Dlaczego zdecydowałaś się prowadzić bloga?

Anna Sokołowska: Zawsze pomagałam mamie w wypiekach, a kiedy rozpoczęłam studia w innym mieście, zaczęłam również gotować. Okazało się, że sprawia mi to dużą przyjemność, szczególnie wypróbowywanie nowych dań. Przez ten czas zebrało się trochę przepisów i w pewnym momencie stwierdziłam, że fajnie by było podzielić się nimi z innymi.

Kto robi świetne zdjęcia? Czy robienie zdjęć jedzeniu jest trudne?

Zdjęcia robi mój mąż. W przypadku jedzenia bardziej zadbać trzeba o aranż i odpowiednie oświetlenie, ale samo robienie zdjęć jest łatwiejsze niż w przypadku ludzi. Jedzenie nie ucieka i nie zamyka oczu w kulminacyjnym momencie ;)

Jaką kuchnię preferujesz?

Nie mogę powiedzieć, że któraś z kuchni jest moją ulubioną, ale z pewnością wyróżnić mogę kuchnię turecką, indyjską, a ostatnio także włoską. Co jakiś czas zachwycam się czymś nowym.

Co Cię inspiruje?

Na pewno podróże, podczas których staramy się poznać odwiedzany kraj "od kuchni" ;) Poza tym książki, nie tylko typowo kulinarne, ale też takie, w których jedzenie jest ważnym elementem, na przykład książki Marshy Mehran. I oczywiście inne blogi kulinarne.

W jakim kierunku chciałabyś, żeby poszedł Twój blog?

Chciałabym, żeby blog był swego rodzaju kroniką naszych podróży i przygód kulinarnych a także inspiracją dla innych amatorów gotowania.

http://www.facebook.com/pages/licencja-na-gotowanie/102403093182849

http://licencjanagotowanie.blox.pl/html