Często jeszcze chwilę po zamknięciu lodówki czujemy jej zapach. Może to być wiejska kiełbasa, sery czy inne rzeczy które wydzielają intensywny aromat. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że zapachy te się mieszają, tworząc ciężki do zniesienia smrodek.
Jak najłatwiej tego uniknąć?
1. Soda oczyszczona. Wsypujemy ja do kieliszka i wstawiamy do lodówki. Soda wchłonie zapach. Należy ją wymieniać średnio co miesiąc, w zależności od tego co mamy w lodówce.
2.Pochłaniacz zapachów. Można go kupić w niemalże każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego. Należy je włożyć do lodówki, a zapach sam zniknie.
3.Ziarna kawy. Są idealnymi pochłaniaczami zapachu. Pozbędziesz się zapachu ryby bez problemu. najlepiej rozsypać je na dole lodówki (tam gdzie są pojemniki na jajka), bądź umieścić na spodki i położyć na półce.
Jak najłatwiej tego uniknąć?
1. Soda oczyszczona. Wsypujemy ja do kieliszka i wstawiamy do lodówki. Soda wchłonie zapach. Należy ją wymieniać średnio co miesiąc, w zależności od tego co mamy w lodówce.
2.Pochłaniacz zapachów. Można go kupić w niemalże każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego. Należy je włożyć do lodówki, a zapach sam zniknie.
3.Ziarna kawy. Są idealnymi pochłaniaczami zapachu. Pozbędziesz się zapachu ryby bez problemu. najlepiej rozsypać je na dole lodówki (tam gdzie są pojemniki na jajka), bądź umieścić na spodki i położyć na półce.