Festiwal zachwyci nas różnorodnością smaków i kolorów w wydaniu wyśmienitych praktyków kuchni Azji i Pacyfiku. Dane nam będzie spróbować tradycyjnych dań kuchni tajskiej, koreańskiej, syryjskiej a nawet tybetańskiej. Smakosze kuchni wegetariańskiej i wegańskiej nie muszą się martwić, że tego dnia nic nie zjedzą - na festiwalu nie zabraknie dań jarskich, pełnych kolorowych warzyw i przypraw.
Organizatorzy festiwalu zadbali zarówno o przyjemności dla ciała, jak i ducha - uczestnicy będą mogli obejrzeć profesjonalny pokaz parzenia niebieskiej herbaty, usłyszeć prelekcję Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek (autorki książki "Tradycje kulinarne Japonii") oraz Marcina Wojtasika (koordynatora studiów podyplomowych Kultura Kulinarna przy Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego). Pod koniec wydarzenia wyświetlony zostanie film "Smak curry".
Wstęp na festiwal jest bezpłatny - wystarczy wziąć dobry humor! Napiszcie, czy Wasze plany weekendowe uwzględniają wizytę w tym miejscu? My będziemy na pewno!
23 maja, w godzinach 10:00 - 20:00 ul. Solec 24, Warszawa
Poznaj lepiej kuchnie azjatycką >>>
Weronika91
Holly
I jak było? Ja niestety nie dałam rady dotrzeć :(
Dinah