OGÓRKOWY COLLINS
- 50 ml ginu
- 20 ml soku z cytryny
- 20 ml syropu cukrowego
- 1 świeży ogórek
- Cydr Dobroński
Do shakera wypełnionego lodem wlewamy wódkę, sok z cytryny, miód oraz sok z granatu. Wszystko energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem. Dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy owocami granatu i miętą.
MALINOWY COLLINS
- 50 ml wódki
- 20 ml syropu cukrowego
- 15 ml soku z cytryny
- 8 malin
- Cydr Dobroński
Do shakera wrzucamy maliny i wlewamy wódkę, syrop cukrowy oraz sok z cytryny. Całość energicznie ugniatamy muddlerem. Dodajemy lód i energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem i uzupełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy malinami i miętą.
CIDER MOJITO
KWITNĄCY SAD
- 50 ml wódki
- 20 ml miodu
- 20 ml soku z cytryny
- 80 ml soku z granatu
- Cydr Dobroński
Do shakera wypełnionego lodem wlewamy wódkę, sok z cytryny, miód oraz sok z granatu. Wszystko energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem. Dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy owocami granatu i miętą.
- 50 ml ginu
- 20 ml soku z cytryny
- 20 ml syropu cukrowego
- 1 świeży ogórek
- Cydr Dobroński
Do shakera wypełnionego lodem wlewamy wódkę, sok z cytryny, miód oraz sok z granatu. Wszystko energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem. Dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy owocami granatu i miętą.
MALINOWY COLLINS
- 50 ml wódki
- 20 ml syropu cukrowego
- 15 ml soku z cytryny
- 8 malin
- Cydr Dobroński
Do shakera wrzucamy maliny i wlewamy wódkę, syrop cukrowy oraz sok z cytryny. Całość energicznie ugniatamy muddlerem. Dodajemy lód i energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem i uzupełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy malinami i miętą.
CIDER MOJITO
- 40 ml rumu
- 15 ml syropu cukrowego
- 1 limonka
- 8 liści mięty
- Cydr Dobroński
Do szklanki wrzucamy połówkę limonki pokrojonej w ćwiartki i dodajemy syrop cukrowy. Całość energicznie ugniatamy muddlerem. Dodajemy liście mięty i zasypujemy kruszonym lodem. Wlewamy rum i energicznie mieszamy łyżką (góra - dół). Dosypujemy kruszonego lodu i dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy miętą.
- 15 ml syropu cukrowego
- 1 limonka
- 8 liści mięty
- Cydr Dobroński
Do szklanki wrzucamy połówkę limonki pokrojonej w ćwiartki i dodajemy syrop cukrowy. Całość energicznie ugniatamy muddlerem. Dodajemy liście mięty i zasypujemy kruszonym lodem. Wlewamy rum i energicznie mieszamy łyżką (góra - dół). Dosypujemy kruszonego lodu i dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy miętą.
KWITNĄCY SAD
- 50 ml wódki
- 20 ml miodu
- 20 ml soku z cytryny
- 80 ml soku z granatu
- Cydr Dobroński
Do shakera wypełnionego lodem wlewamy wódkę, sok z cytryny, miód oraz sok z granatu. Wszystko energicznie wstrząsamy. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem. Dopełniamy Cydrem Dobrońskim. Dekorujemy owocami granatu i miętą.