OWSIANKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I ORZECHAMI

Anna Krasucka - założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia PIĘĆ SMAKÓW.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
OWSIANKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I ORZECHAMI
Składniki:

1,5 szklanki wrzątku (OGIEŃ)
½ szklanki płatków owsianych zwykłych, nie błyskawicznych wypłukanych (ZIEMIA)
½ szklanki miękkich suszonych śliwek (ZIEMIA)
2 łyżki migdałów(ZIEMIA)
2 goździki (METAL)
cynamon (METAL)
sól (WODA)
kilka kropli cytryny (DRZEWO)
prażone ziarno słonecznika (ZIEMIA)

Wlej do garnka wodę i zagotuj. Wsyp płatki owsiane, pokrojone suszone śliwki i pokrojone migdały. Po chwili goździki i cynamon. Zamieszaj i dodaj sól. A na końcu sok z cytryny.
Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min.
Gotowe danie posyp podprażonym słonecznikiem.

Anna Krasucka - założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia PIĘĆ SMAKÓW (www.piecsmakow.com.pl), w ramach której organizuje i prowadzi praktyczne warsztaty zdrowego i (przede wszystkim!) smacznego gotowania (też dla klientów indywidualnych u klienta w domu). W swojej kuchni czerpie inspiracje z natury, zasad dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (kuchnia Pięciu Przemian) oraz swoich licznych podróży (m.in. do Laosu, Kambodży, Indonezji, Syrii, Jordanii, Tanzanii).
Ukończyła studia magisterskie „Komunikacja interpersonalna” w Niemczech oraz we Francji. Jest tłumaczem przysięgłym języka niemieckiego.
Jest absolwentką „Dietetyki leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej” w niemiecko – francuskim Instytucie Avicenna u Iny Diolosa.
Jako ekspert w zakresie odżywiania dla zdrowia jest autorką popularnych artykułów w czasopismach o tematyce zdrowotnej, bywa także gościem programów telewizyjnych m.in. Dzień Dobry TVN oraz radiowej Trójki.
Przy organizacji warsztatów gotowania współpracuje z lekarzami i specjalistami Medycyny Chińskiej.

Tel. 507 200 477
www.piecsmakow.com.pl