Pan Pancakes

Łączymy mleko, mąka i parę innych składników. Hitem jesieni jest trochę naleśnik, trochę placek. Na słodko i na słono.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Pan Pancakes
Pochodzą ze Stanów, gdzie jedzone są zwykle na śniadanie. Najbardziej znane są te podawane w IHOP w Stanach Zjednoczonych (International House of PANCAKES). W innych krajach sprawdzają zarówno na obiad jak na podwieczorek. Idealnie pasuje do nich syrop klonowy czy sos czekoladowy.

Nigella Lawson napisała: „Chociaż pancakes z syropem klonowym to stereotypowe danie, które każda angielska mama podaje swoim dzieciom na śniadanie, niewątpliwie jest pyszne, co przemawia za umieszczaniem go w mojej książce. Jest też bardzo łatwe do przyrządzenia, łatwiejsze niż cienkie naleśniki, a robienie ich w każdy weekend szybko może wejść w nawyk.”

Najciekawszy blog o „pancakes” prowadzi ostatnio Jim, który ma córkę Allison. http://www.jimspancakes.com/ Co miesiąc inny kształt: słoń, dźwig, komórka, itp. W świąteczny poranek mała Allison na śniadanie je pancakes w kształcie laski św. Mikołaja.

Przepisy na Pancakes na gotujmy.pl
https://gotujmy.pl/bananowe-pancakesy,przepisy,88514.html
https://gotujmy.pl/pancakes-na-bazie-mleka,przepisy,80639.html
https://gotujmy.pl/kawowe-pancakes,przepisy,73615.html
https://gotujmy.pl/jagodowe-pancakes,przepisy,73245.html