Miłość do gotowania jest w nim od zawsze. W dzieciństwie chętnie pomagał najbliższym w codziennym przygotowywaniu potraw ciekawsko zaglądając do każdego garnka i zadając dorosłym niezliczoną ilość pytań. Pasję kulinarną wyniósł z domu rodzinnego, w którym każdy członek rodziny zawsze i chętnie lubił spędzać czas zarówno w kuchni, jak i na wspólnym celebrowaniu długich i pysznych posiłków przy wielkim stole.
Gotował w „Dzień dobry TVN”, a także w „Pytaniu na śniadanie”. Współpracował ze stacjami radiowymi, blogami i portalami kulinarnymi, a także z różnymi branżowymi magazynami. Prowadzi warsztaty dla dzieci zwiększające świadomość żywieniową, wspiera polskie marki kulinarne, angażuje się w przeróżne projekty. Jest także członkiem „Klubu Szefów Kuchni” zajmującego się wspieraniem narodowych tradycji kulinarnych.
O jedzeniu chętnie i z pasją opowiada, równie entuzjastycznie o nim pisze. W telewizji kuchnia+ prowadzi własne programy - popularne formaty „Jakubiak w sezonie” i „Jakubiak lokalnie”. Tytuły programów dużo zdradzają o podejściu Tomasza do kwestii jedzenia. Jest gorącym zwolennikiem lokalnych, sezonowych produktów pochodzących od polskich rolników.
Promuje także zdrowe, świadome jedzenie. Jest organizatorem Street Food Festival upowszechniającego przygotowywanie i spożywanie zdrowych fast foodów. Gdy w wywiadach dziennikarze pytają go o ulubioną potrawę zawsze odpowiada tak samo: najbardziej lubi wszystko co świeże i dobre jakościowo. Jeśli podczas warsztatów, które prowadzi, zdarzy się, że organizator dostarczy mu marne produkty, Jakubiak zdecydowanie prosi o ich wymianę na lepsze - w przeciwnym razie ostrzega, że nie będzie w stanie nic z nich przygotować.
Kochając polską kuchnię i polskie produkty jednocześnie jest wielkim fanem kuchni meksykańskiej. Do tego stopnia, że zdecydował się na otworzenie sieci restauracji specjalizujących się w smakach pochodzących z tej części świata. W S’poco Loco można spróbować naprawdę mocno przyprawionych potraw i przetestować wytrzymałość swojego podniebienia.
Gotował w „Dzień dobry TVN”, a także w „Pytaniu na śniadanie”. Współpracował ze stacjami radiowymi, blogami i portalami kulinarnymi, a także z różnymi branżowymi magazynami. Prowadzi warsztaty dla dzieci zwiększające świadomość żywieniową, wspiera polskie marki kulinarne, angażuje się w przeróżne projekty. Jest także członkiem „Klubu Szefów Kuchni” zajmującego się wspieraniem narodowych tradycji kulinarnych.
O jedzeniu chętnie i z pasją opowiada, równie entuzjastycznie o nim pisze. W telewizji kuchnia+ prowadzi własne programy - popularne formaty „Jakubiak w sezonie” i „Jakubiak lokalnie”. Tytuły programów dużo zdradzają o podejściu Tomasza do kwestii jedzenia. Jest gorącym zwolennikiem lokalnych, sezonowych produktów pochodzących od polskich rolników.
Promuje także zdrowe, świadome jedzenie. Jest organizatorem Street Food Festival upowszechniającego przygotowywanie i spożywanie zdrowych fast foodów. Gdy w wywiadach dziennikarze pytają go o ulubioną potrawę zawsze odpowiada tak samo: najbardziej lubi wszystko co świeże i dobre jakościowo. Jeśli podczas warsztatów, które prowadzi, zdarzy się, że organizator dostarczy mu marne produkty, Jakubiak zdecydowanie prosi o ich wymianę na lepsze - w przeciwnym razie ostrzega, że nie będzie w stanie nic z nich przygotować.
Kochając polską kuchnię i polskie produkty jednocześnie jest wielkim fanem kuchni meksykańskiej. Do tego stopnia, że zdecydował się na otworzenie sieci restauracji specjalizujących się w smakach pochodzących z tej części świata. W S’poco Loco można spróbować naprawdę mocno przyprawionych potraw i przetestować wytrzymałość swojego podniebienia.