Aby przygotować dobrą pieczeń oprócz dobrej jakości składników należy zadbać także o dobrą temperaturę mięsa.
Mięso do pieczenia najpierw wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200-220 st. W takiej temperaturze piecz około kwadrans. Wysoka temperatura na początku zetnie szybko mięso i nie wypłyną z niego smaczne soki.
Po kwadransie temperaturę należy zmniejszyć do 180 stopni. Gdy mięso będzie gotowe należy je przez kwadrans zostawić dodatkowo w wyłączonym piekarniku.
Mięso do pieczenia najpierw wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200-220 st. W takiej temperaturze piecz około kwadrans. Wysoka temperatura na początku zetnie szybko mięso i nie wypłyną z niego smaczne soki.
Po kwadransie temperaturę należy zmniejszyć do 180 stopni. Gdy mięso będzie gotowe należy je przez kwadrans zostawić dodatkowo w wyłączonym piekarniku.