Myśląc o obróbce, którą na grzybie dokonamy po powrocie do domu, zbierajmy grzyby czyste tak aby do minimum ograniczyć ich mycie. Oczyszczamy je ręcznie i przecieramy ściereczką. Pamiętajmy iż grzybów nie należy moczyć, ani nadmiernie myć, gdyż nasiąkną wodą i stracą swój aromat.
Grzyby można poddać wielu obróbkom termicznym, a mianowicie można je: smażyć, gotować, dusić i zapiekać. Są doskonałym dodatkiem do wielu dań mięsnych, warzywnych oraz dań z ryb, a także jako samodzielne danie bądź stanowią składnik sosów oraz farszów.
Grzyby można poddać wielu obróbkom termicznym, a mianowicie można je: smażyć, gotować, dusić i zapiekać. Są doskonałym dodatkiem do wielu dań mięsnych, warzywnych oraz dań z ryb, a także jako samodzielne danie bądź stanowią składnik sosów oraz farszów.