WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Uczta z sosami Łowicz – pyszne i lekkie dania gotowe w kilka minut

Wyczaruj pyszne, szybkie i wartościowe dania z sosami Łowicz, które zachwycą najbardziej wymagające podniebienia. Zobacz przepis na spaghetti z cukinii i rybę a`la po grecku.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Uczta z sosami Łowicz – pyszne i lekkie dania gotowe w kilka minut
fot. Materiały prasowe Łowicz
Lato kojarzy nam się z długimi, ciepłymi wieczorami spędzonymi z przyjaciółmi, odpoczynkiem i poznawaniem nowych rzeczy. Ale nie tylko! To także idealny czas na kulinarne odkrycia i eksperymenty w kuchni.

Jaki jest więc najlepszy sposób na przygotowanie szybkiego, pysznego i jednocześnie wartościowego dania, które podczas wspólnego wieczoru podbije nawet najbardziej wymagające podniebienia rodziny i przyjaciół?

Dobrym wyborem będą na pewno ryby, sezonowe warzywa i świeże zioła, które można wykorzystać w lekkich, wegetariańskich przepisach. Idealnym dopełnieniem tych składników będzie delikatny i aromatyczny sos, podkreślający ich wyjątkowy smak – w tym przypadku niezastąpiony będzie Łowicz, dzięki któremu gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością.

Dzień w kuchni – gotowanie z sosami Łowicz

Wieczorne spotkanie ze znajomymi oznacza przede wszystkim czas spędzony na kulinarnych eksperymentach. Unoszące się w powietrzu zapachy warzyw i świeżych ziół, rozgardiasz, stos garnków na kuchence to esencja prawdziwego gotowania i momenty, które każdy z nas kocha najbardziej.

Gotowanie to przeważnie wszechobecny, ale przyjemny kulinarny chaos, który na pewno pomagają nam opanować dodatki do naszych potraw, takie jak sos Łowicz – pasujący do większości dań, pyszny, a jednocześnie z dobrym składem. Dzięki sosom Łowicz spod naszych rąk wychodzą przepyszne dania, a my mamy więcej czasu dla siebie i zaproszonych gości.

Jakie potrawy zaserwować gościom?

Lato sprzyja lekkim, sezonowym potrawom, dla których idealną bazą będą sosy Łowicz – zapewnią różnorodność na stole, a każdy z gości znajdzie coś dla siebie. Aromatyczne spaghetti z cukinią i marchewką zachwyci zarówno wegetarian, ale będzie też dobrą alternatywą dla osób lubiących mięso. Sos spaghetti nada potrawie idealny balans, równoważąc smak słodkich warzyw.

Dla fanów dań rybnych warto przygotować rybę a’la po grecku, z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego, którego subtelna słodycz uzupełniona o lekko kwaśny smak, podbije łagodny aromat ryby i nada daniu wyrazistości.

Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ


Składniki:
  • 1 opakowanie sosu spaghetti Łowicz,
  • 3 duże marchewki,
  • 1 cukinia,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego.
Wykonanie:
  1. Marchewki obierz i pokrój wzdłuż w bardzo cienkie paseczki – najlepiej  obieraczką do warzyw.
  2. Cukinię umyj, usuń nasiona i pokrój w długie cienkie paski.
  3. Na patelnię wlej olej i wrzuć pokrojoną marchewkę. Podsmaż ją powoli, aż zmięknie. Dodaj pokrojoną cukinię.
  4. W osobnym naczyniu podgrzej sos Łowicz i nałóż go na miękkie spaghetti warzywne. Podawaj na gorąco.
 
 Spaghetti z cukinią w sosie Łowicz
fot. Materiały prasowe Łowicz
 
 

Ryba a‘la po grecku w sosie słodko-kwaśnym ŁOWICZ


Składniki:
  • 1 opakowanie sosu słodko-kwaśnego Łowicz,
  • 500 g filetu z dorsza,
  • 1 szklanka zielonej soczewicy,
  • 1 pęczek natki pietruszki.
Przygotowanie:
  1. Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz.
  2. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  3. W czasie gdy ryba będzie w piekarniku, ugotuj soczewicę, tak aby była sypka (gotuj przez ok. 25 minut).
  4. Sól dodaj pod koniec gotowania.
  5. Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.
 Ryba a`la po grecku z sosem Łowicz
fot. Materiały prasowe Łowicz
              
 
Sosy Łowicz to nie tylko idealne uzupełnienie każdego dania, ale przede wszystkim odpowiednio skomponowane składniki najwyższej jakości. Ich bazę stanowią starannie wyselekcjonowane warzywa, zioła i naturalne przyprawy. Co istotne, w składzie nie znajdziemy konserwantów, co gwarantuje smak i świeżość każdego sosu.

Czas na ucztę z sosami Łowicz

Powszechnie wiadomo, że „jemy oczami”, a więc od stworzenia smacznych potraw dzieli nas jeszcze jeden krok. Podczas spotkania ze znajomymi powinniśmy również zadbać o adekwatną oprawę wieczoru.

Eleganckie, odpowiednio dobrane talerze podkreślą wizualne walory przygotowanych wcześniej dań. Dodatkowo, sentymentalnego klimatu dodadzą lampki, bezzapachowe świeczki w słoiczkach oraz modne w tym sezonie rozety, rozwieszone nad stołem.

Lekkie i smaczne dania, pasująca do nich zastawa i dodatki sprawią, że czas spędzony w gronie przyjaciół będzie dla nich i dla nas prawdziwą przyjemnością.
 
Więcej przepisów na prawdziwą ucztę z wykorzystaniem sosów Łowicz, znajdziesz na stronie: https://mojlowicz.pl/.