Quiche z serem, ziołami i karmelizowaną czerwoną cebulą
farsz serowo – ziołowy:
- 150 g serka wiejskiego bez serwatki lub serka koziego
- 2 jajka
- 50 ml smietany 36%
- 50 g sparzonego i posiekanego szczypiorku
- 2 plasterki posiekanego boczku
- świeżo mielony czarny pieprz, słodka wędzona papryka
karmelizowana cebula:
- 3 pokrojone w piórka czerwone cebule
- 150ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki cukru
- 30 ml czerwonego octu winnego
- 1 łyżka miodu
- ulubione przyprawy korzenne do smaku
Przepis na quiche czeka na Was w magazynie Akademii Smaku Siemens na stronie 25. Oprócz tego znajdziecie tam kilka innych ciekawych przepisów, ale przede wszystkim mnóstwo informacji na temat ziół i przypraw, do wykorzystania w kuchni na co dzień!
farsz serowo – ziołowy:
- 150 g serka wiejskiego bez serwatki lub serka koziego
- 2 jajka
- 50 ml smietany 36%
- 50 g sparzonego i posiekanego szczypiorku
- 2 plasterki posiekanego boczku
- świeżo mielony czarny pieprz, słodka wędzona papryka
karmelizowana cebula:
- 3 pokrojone w piórka czerwone cebule
- 150ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki cukru
- 30 ml czerwonego octu winnego
- 1 łyżka miodu
- ulubione przyprawy korzenne do smaku
Przepis na quiche czeka na Was w magazynie Akademii Smaku Siemens na stronie 25. Oprócz tego znajdziecie tam kilka innych ciekawych przepisów, ale przede wszystkim mnóstwo informacji na temat ziół i przypraw, do wykorzystania w kuchni na co dzień!