Kalafior i czekolada - czy idą ze sobą w parze?

  • 1

Przepis idealny na weekendowe eksperymenty – obce sobie na pierwszy rzut oka smaki łączą się w perfekcyjne danie. Spróbujcie koniecznie!

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Kalafior i czekolada - czy idą ze sobą w parze?
Przepis na risotto z kalafiorem i czekoladą jest inspirowany podobną potrawą, którą w swojej restauracji przygotowuje jeden z najlepszych szefów kuchni świata – Heston Blumenthal.

My mieliśmy okazję spróbować tej zaskakującej połączeniem smaków potrawy podczas warsztatów z łączenia smaków w Akademii Smaku Siemens, a efekt na naszych kubkach smakowych był powalający!

Przepis znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens, na stronie 18. Potraktujcie go jako inspirację: wykorzystajcie dostępny ryż do risotto (np. bardziej popularny arborio). Efekt i tak Was zaskoczy! 

           https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imghzJLTm.jpg

                                        

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imgfPmDSf.jpg