Przepis na risotto z kalafiorem i czekoladą jest inspirowany podobną potrawą, którą w swojej restauracji przygotowuje jeden z najlepszych szefów kuchni świata – Heston Blumenthal.
My mieliśmy okazję spróbować tej zaskakującej połączeniem smaków potrawy podczas warsztatów z łączenia smaków w Akademii Smaku Siemens, a efekt na naszych kubkach smakowych był powalający!
Przepis znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens, na stronie 18. Potraktujcie go jako inspirację: wykorzystajcie dostępny ryż do risotto (np. bardziej popularny arborio). Efekt i tak Was zaskoczy!
My mieliśmy okazję spróbować tej zaskakującej połączeniem smaków potrawy podczas warsztatów z łączenia smaków w Akademii Smaku Siemens, a efekt na naszych kubkach smakowych był powalający!
Przepis znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens, na stronie 18. Potraktujcie go jako inspirację: wykorzystajcie dostępny ryż do risotto (np. bardziej popularny arborio). Efekt i tak Was zaskoczy!
kołczu