![Kalafior i czekolada - czy idą ze sobą w parze? Kalafior i czekolada - czy idą ze sobą w parze?](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/kalafior-i-czekolada-czy-ida-ze-soba-w-parze-229863.jpg)
Przepis na risotto z kalafiorem i czekoladą jest inspirowany podobną potrawą, którą w swojej restauracji przygotowuje jeden z najlepszych szefów kuchni świata – Heston Blumenthal.
My mieliśmy okazję spróbować tej zaskakującej połączeniem smaków potrawy podczas warsztatów z łączenia smaków w Akademii Smaku Siemens, a efekt na naszych kubkach smakowych był powalający!
Przepis znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens, na stronie 18. Potraktujcie go jako inspirację: wykorzystajcie dostępny ryż do risotto (np. bardziej popularny arborio). Efekt i tak Was zaskoczy!
![https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imghzJLTm.jpg](https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imghzJLTm.jpg)
![](https://gotujmy.pl/work/privateimages/formats/formatgenerator.php?preview&pdbf_code=ZDJECIE_KWADRAT_M &pdbp_id=227740)
My mieliśmy okazję spróbować tej zaskakującej połączeniem smaków potrawy podczas warsztatów z łączenia smaków w Akademii Smaku Siemens, a efekt na naszych kubkach smakowych był powalający!
Przepis znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens, na stronie 18. Potraktujcie go jako inspirację: wykorzystajcie dostępny ryż do risotto (np. bardziej popularny arborio). Efekt i tak Was zaskoczy!
![https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imghzJLTm.jpg](https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imghzJLTm.jpg)
![https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imgfPmDSf.jpg](https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/04/imgfPmDSf.jpg)
kołczu