Ważąca ponad pięć ton sałatka zajęła całą powierzchnię dużego dmuchanego basenu postawionego przez autorów rekordu – pracowników Wydziału Żywienia Uniwersytetu McGill w Montrealu.
W skład sałatki wszedł arbuz, kantalupa, ananas, melon, jabłka, truskawki, jagody, pomarańcze, grapefruity, winogrona i soki z cytryny i pomarańczy – większość owoców pochodziła z farm otaczających kampus uniwersytecki. Wszystko w olbrzymich ilościach!
Nad sałatką pracowało 90 wolontariuszy przez 4 godziny – obierając, krojąc i wsypując owoce do basenu. Jedzeniem zajęli się studenci oraz podopieczni lokalnych organizacji pomocy dla potrzebujących.
W skład sałatki wszedł arbuz, kantalupa, ananas, melon, jabłka, truskawki, jagody, pomarańcze, grapefruity, winogrona i soki z cytryny i pomarańczy – większość owoców pochodziła z farm otaczających kampus uniwersytecki. Wszystko w olbrzymich ilościach!
Nad sałatką pracowało 90 wolontariuszy przez 4 godziny – obierając, krojąc i wsypując owoce do basenu. Jedzeniem zajęli się studenci oraz podopieczni lokalnych organizacji pomocy dla potrzebujących.