Dowolna ryba morska lub słodkowodna (ja używam często makreli wędzonej) piure ziemniaczane sól, pieprz, majeranek bułka tarta jajko tłuszcz do smażenia.
Z rozdrobnionej ryby( np. zmielonej) i piure ziemniaczanego w proporcjach 1:1, po przyprawieniu solą, pieprzem i odrobiną majeranku, formujemy kotleciki (dla małych dzieci można użyć foremek do ciastek - kotleciki będą jeszcze atrakcyjniejsze).
Moczymy w jajku i obtaczamy w bułce, smażymy z obu stron na złoty kolor. Dzieci uwielbiają kotleciki i nawet nie wiedzą o rybie, która jest dla nich tak ważna, żeby nam rosły zdrowo!
Z rozdrobnionej ryby( np. zmielonej) i piure ziemniaczanego w proporcjach 1:1, po przyprawieniu solą, pieprzem i odrobiną majeranku, formujemy kotleciki (dla małych dzieci można użyć foremek do ciastek - kotleciki będą jeszcze atrakcyjniejsze).
Moczymy w jajku i obtaczamy w bułce, smażymy z obu stron na złoty kolor. Dzieci uwielbiają kotleciki i nawet nie wiedzą o rybie, która jest dla nich tak ważna, żeby nam rosły zdrowo!