Sezon na szparagi w restauracjach

W okresie wiosennym coraz częściej na naszych stołach powinny pojawiać się lekkie, zdrowe i pełne właściwości odżywczych warzywa i świeże owoce.

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Sezon na szparagi w restauracjach

Właśnie rozpoczął się trwający zaledwie kilka tygodni sezon szparagowy. Do połowy czerwca restauracje należące do sieci Jazz Bistro Group będą kusić kombinacją smaków, by w pełni docenić wartość szparagów.
Poszukiwacze niezwykłych połączeń smaków powinni wybrać się już dziś do Jazz Bistro w Centrum Handlowym Land przy ulicy Wałbrzyskiej 11 i spróbować oryginalnej sałaty Asparagus ( roszponka, zielone szparagi, makaron muszelki, łosoś wędzony, cebula i sos z musztardy francuskiej .Polecamy również zielone szparagi z szynką w winnym cieście podane z sosem jogurtowo – musztardowym, białe szparagi smażone na maśle z bułką tartą lub zupę krem ze szparagów podawaną z groszkiem ptysiowym. To kilka propozycji z bogatej karty menu.

Warto pamiętać, że szparagi to nie tylko pełnowartościowe warzywo, ale przede wszystkim źródło cennych składników mineralnych i witamin.

Szparagi - przepisy >