Odkryj cudowne miejsca i niezwykłe smaki jednego z najpiękniejszych regionów na świecie w książce Smakując Toskanię.
Czytając tę opowieść, przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz się tutaj lepiej niż w domu. Zechcesz skosztować prostej, tradycyjnej toskańskiej kuchni i odkryjesz na nowo smak życia.
Czytając tę opowieść, przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz się tutaj lepiej niż w domu. Zechcesz skosztować prostej, tradycyjnej toskańskiej kuchni i odkryjesz na nowo smak życia.
W książce znajdziesz odpowiedzi na pytania:
Dlaczego w Toskanii pomidory przechowuje się w butelkach po piwie?
Co jest przekleństwem tego regionu?
Jak Toskańczycy chronią się przed złem?
Jeśli kochacie Toskanię, ta książka Was oczaruje!
W książce znajdziesz ponad 100 inspirujących przepisów, które autorka latami zbierała od znajomych i sąsiadów.
Teraz we własnej kuchni przyrządzisz prawdziwą toskańską fiestę. Zasmakuj w zupie ze szpinaku i ricotty – starym pasterskim daniu z Maremmy.