Tradycja nakazuje by produkty, z których przygotowuje się wigilijne potrawy pochodziły z płodów lasu, pól, ogrodów, rzek i stawów. Na stole nie może zabraknąć między innymi: karpia, kutii, czerwonego barszczu z uszkami, kapusty z grzybami i kompotu z suszu. Zapachy postnych dań sprawiają, iż wigilijny czas staje się wyjątkowy, radosny i pełny ciepłych słów. Sprawdźcie jakich potraw nie może zabraknąć na Waszych stołach. Zapraszamy!
NIEZAPOMNIANE PYSZNOŚCI
Kapusta z grzybami i cresto di mare to wyjątkowe, oryginalne danie, które doskonale spisze się na wigilijnym stole. Przekonajcie się sami, jak można w łatwy sposób odmienić klasyczną świąteczną potrawę.
Inną klasyczną propozycją jest wszystkim dobrze znany barszcz z pieczonych buraków z uszkami. Buraczany przysmak ma głęboki, słodkawy smak i piękny kolor. Na wieczerzy nie może zabraknąć również bogatej w bakalie i mak kutii. Przysmak ten ma doskonały aromat, pachnie miodem i wanilią.
Ryba to element obowiązkowy każdych świąt! Przygotujcie wigilijnego karpia, jest delikatny i bardzo smaczny.
Choć nie wszyscy za nim przepadają, nie można zaprzeczyć, że składnikiem dodającym wyjątkowości w ten piękny wieczór jest kompot z owoców kandyzowanych i suszu. Dania, które przygotowujemy mają w sobie odrobinę magii, w żaden inny wieczór nie smakują tak wyjątkowo!
A Wy? W jaki sposób ustalacie menu na ten wyjątkowy wieczór? Inspirujcie się naszymi najlepszymi propozycjami i zachwycajcie bliskich dobrym smakiem! Pamiętajcie również o dodawaniu własnych, sprawdzonych receptur, dzięki którym możecie otrzymać wspaniałe nagrody. Zapraszamy!
weronikaS