W swojej pierwszej książce pt. "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" Jan Kuroń przedstawia przepisy na znakomite dania i desery, udowadniając przy tym, że na samodzielne przygotowanie (pysznego!) jedzenia wystarczy nie więcej jak 30 minut, zaś krótki czas przyrządzania wcale nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowego odżywiania!
Na czym opiera się tytułowa kulinarna ekonomia Jana Kuronia? Między innymi na świadomym robieniu zakupów - nie uleganiu sklepowym promocjom i akcjom marketingowym. Takie podejście przekłada się na jedną z głównych zasad, którą Janowi Kuroniowi przekazał jego Tata - Maciej Kuroń - aby nie marnować jedzenia.
A skoro już mowa o jedzeniu - książka pełna jest praktycznych porad: począwszy od tego, jakie produkty zawsze powinny znajdować się w domu, poprzez podpowiedzi które z nich można mrozić, które trzymać w lodówce, jak prawidłowo je przetwarzać - jednym słowem - jak zapanować nad tym wszystkim w taki sposób, by nic się nie zmarnowało.
Jednak przede wszystkim „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia” to zbiór doskonałych przepisów, które idealnie sprawdzą się na chłodne jesienne dni (ale nie tylko!), a propozycje takie jak pasztet z kaczki z żurawiną i porto jest dowodem na to, że niskim kosztem można przyrządzić znakomite, wykwintne danie!
W książce znajdziemy rozdział poświęcony deserom, przygotowanym przez żonę Autora - Anetę Kuroń. Również w tym dziale zamieszczono wiele cennych wskazówek, które mogą stanowić inspirację do tworzenia nowych potraw lub stać się bazą dla różnorakich słodkości.
Warto zwrócić uwagę na fakt, że „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia” jest jedną z pierwszych książek poświęconych kulinariom, w której znaleźć można zakodowane treści multimedialne, takie jak filmy czy dodatkowe zdjęcia. Ich odtworzenie umożliwia bezpłatna aplikacja Tap2C, dostępna w systemach Android oraz iOS.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
Na czym opiera się tytułowa kulinarna ekonomia Jana Kuronia? Między innymi na świadomym robieniu zakupów - nie uleganiu sklepowym promocjom i akcjom marketingowym. Takie podejście przekłada się na jedną z głównych zasad, którą Janowi Kuroniowi przekazał jego Tata - Maciej Kuroń - aby nie marnować jedzenia.
A skoro już mowa o jedzeniu - książka pełna jest praktycznych porad: począwszy od tego, jakie produkty zawsze powinny znajdować się w domu, poprzez podpowiedzi które z nich można mrozić, które trzymać w lodówce, jak prawidłowo je przetwarzać - jednym słowem - jak zapanować nad tym wszystkim w taki sposób, by nic się nie zmarnowało.
Jednak przede wszystkim „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia” to zbiór doskonałych przepisów, które idealnie sprawdzą się na chłodne jesienne dni (ale nie tylko!), a propozycje takie jak pasztet z kaczki z żurawiną i porto jest dowodem na to, że niskim kosztem można przyrządzić znakomite, wykwintne danie!
W książce znajdziemy rozdział poświęcony deserom, przygotowanym przez żonę Autora - Anetę Kuroń. Również w tym dziale zamieszczono wiele cennych wskazówek, które mogą stanowić inspirację do tworzenia nowych potraw lub stać się bazą dla różnorakich słodkości.
Warto zwrócić uwagę na fakt, że „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia” jest jedną z pierwszych książek poświęconych kulinariom, w której znaleźć można zakodowane treści multimedialne, takie jak filmy czy dodatkowe zdjęcia. Ich odtworzenie umożliwia bezpłatna aplikacja Tap2C, dostępna w systemach Android oraz iOS.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.