Buraki, a co za tym idzie czerwony barszcz mają właściwości krwiotwórcze i bakteriobójcze. Zawierają kwas foliowy, witaminę C i B1. Jest w nich także dużo pierwiastków mineralnych: żelaza, wapnia, magnezu i potasu. Czerwony barszcz reguluje pracę serca, wątroby, przewodów żółciowych, zapobiega nadciśnieniu i miażdżycy. Natomiast antocyjan odpowiedzialny za kolor buraków, jest znakomitym przeciwutleniaczem, działającym leczniczo na nowotwory złośliwe.
Barszcz czerwony Krzętle to nie wigilijna wieczerza ze słoika, to świadomy zakup. Barszcz czerwony jest produkowany bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smakowych i zapachowych.
Barszcz czerwony Krzętle to nie wigilijna wieczerza ze słoika, to świadomy zakup. Barszcz czerwony jest produkowany bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smakowych i zapachowych.
Gość