Seria „Szczęśliwe garnki” to ponad 200 przepisów na szybkie w przygotowaniu i zdrowe dania. Kolekcja składa się z sześciu książek, wśród których znajdziemy przepisy na wiosnę, lato, jesień i zimę; pozostałe dwie publikacje poświęcone są świątecznym recepturom oraz przepisom na ciastka.
Przepisy Beaty Pawlikowskiej to propozycje na lekkie a jednocześnie pożywne i zdrowe dania, które przygotowywane są z łatwo dostępnych i naturalnych składników. Autorka korzysta z nieprzetworzonych, lokalnych i sezonowych produktów, uważając je za najbardziej wartościowe.
Warto zwrócić uwagę na fakt, że pomimo prostoty i szybkości przygotowania proponowanych przez Beatę Pawlikowską dań, których podstawą są polskie składniki, przyrządzane są one zgodnie ze starożytną chińską filozofią pięciu przemian.
To bardzo prosta zasada, która mówi o tym, że tak samo jak pory roku następują po sobie w określonej kolejności, tak samo dzieją się pewne procesy wewnątrz ludzkiego organizmu. Każdy z nich jest wspierany przez inną grupę produktów. W praktyce chodzi więc o to, żeby podczas gotowania dodawać składniki w określonej kolejności.
„Kulinarne przepisy na zdrowe ciastka” zachwycą miłośników domowych wypieków – już same nazwy proponowanych przepisów brzmią bajecznie: księżycowe ciastka z Kapadocji, pirackie ciastka z Karaibów a może nowozelandzkie ciastka hobbitów? Tego nie można przegapić!
„Kulinarne przepisy na święta” to zbiór przepisów przygotowanych z myślą o specjalnych okazjach, spędzanych w gronie rodziny lub przyjaciół. Propozycje Beaty Pawlikowskiej zaskoczą wszystkich, którzy dotychczas uważali, że potrawy przygotowywane na święta muszą być ciężkostrawne!
Kolejne części, poświęcone porom roku, opierają się przede wszystkim na sezonowych produktach – „Kulinarne przepisy na jesień” to bogactwo propozycji na dobrze przyprawione, warzywne dania wśród których znaleźć można m.in. receptury na dynię z pomarańczami i dzikim ryżem czy zupę paprykową z soczewicą.
Przepisy na zimę są lżejsze do strawienia a jednocześnie rozgrzewające – idealne na tę porę roku. Polecamy ciecierzycę z dynią, brukselką i imbirem oraz zimowy barszcz z zielonym groszkiem – przepisów na mroźne zimowe dni znajdziecie tam znacznie więcej!
„Kulinarne przepisy na wiosnę” pobudzają do życia wykorzystując naturalną świeżość sezonowych produktów. Brokuły pod migdałowymi płatkami lub młode ziemniaki z zielonym groszkiem i koperkiem to przykładowe propozycje na wartościowe, smaczne i zdrowe posiłki dla każdego.
Z kolei „Kulinarne przepisy na lato” to skarbnica orzeźwiających, lekkich i pożywnych dań i napojów, wśród których znaleźć można przepisy na koktajl lipcowy na upał, orzeźwiający sok warzywno-owocowy czy lipcową soczewicę z kalafiorem i ziołami.
Każda z książka z serii „Szczęśliwe garnki” zawiera multimedialną niespodziankę – film, w którym Beata Pawlikowska zaprasza czytelników do swojej kuchni. Dostęp do dodatkowych materiałów można uzyskać korzystając z aplikacji Tap2C – wystarczy pobrać ją bezpłatnie w Google Play i AppStore.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
Przepisy Beaty Pawlikowskiej to propozycje na lekkie a jednocześnie pożywne i zdrowe dania, które przygotowywane są z łatwo dostępnych i naturalnych składników. Autorka korzysta z nieprzetworzonych, lokalnych i sezonowych produktów, uważając je za najbardziej wartościowe.
Warto zwrócić uwagę na fakt, że pomimo prostoty i szybkości przygotowania proponowanych przez Beatę Pawlikowską dań, których podstawą są polskie składniki, przyrządzane są one zgodnie ze starożytną chińską filozofią pięciu przemian.
To bardzo prosta zasada, która mówi o tym, że tak samo jak pory roku następują po sobie w określonej kolejności, tak samo dzieją się pewne procesy wewnątrz ludzkiego organizmu. Każdy z nich jest wspierany przez inną grupę produktów. W praktyce chodzi więc o to, żeby podczas gotowania dodawać składniki w określonej kolejności.
„Kulinarne przepisy na zdrowe ciastka” zachwycą miłośników domowych wypieków – już same nazwy proponowanych przepisów brzmią bajecznie: księżycowe ciastka z Kapadocji, pirackie ciastka z Karaibów a może nowozelandzkie ciastka hobbitów? Tego nie można przegapić!
„Kulinarne przepisy na święta” to zbiór przepisów przygotowanych z myślą o specjalnych okazjach, spędzanych w gronie rodziny lub przyjaciół. Propozycje Beaty Pawlikowskiej zaskoczą wszystkich, którzy dotychczas uważali, że potrawy przygotowywane na święta muszą być ciężkostrawne!
Kolejne części, poświęcone porom roku, opierają się przede wszystkim na sezonowych produktach – „Kulinarne przepisy na jesień” to bogactwo propozycji na dobrze przyprawione, warzywne dania wśród których znaleźć można m.in. receptury na dynię z pomarańczami i dzikim ryżem czy zupę paprykową z soczewicą.
Przepisy na zimę są lżejsze do strawienia a jednocześnie rozgrzewające – idealne na tę porę roku. Polecamy ciecierzycę z dynią, brukselką i imbirem oraz zimowy barszcz z zielonym groszkiem – przepisów na mroźne zimowe dni znajdziecie tam znacznie więcej!
„Kulinarne przepisy na wiosnę” pobudzają do życia wykorzystując naturalną świeżość sezonowych produktów. Brokuły pod migdałowymi płatkami lub młode ziemniaki z zielonym groszkiem i koperkiem to przykładowe propozycje na wartościowe, smaczne i zdrowe posiłki dla każdego.
Z kolei „Kulinarne przepisy na lato” to skarbnica orzeźwiających, lekkich i pożywnych dań i napojów, wśród których znaleźć można przepisy na koktajl lipcowy na upał, orzeźwiający sok warzywno-owocowy czy lipcową soczewicę z kalafiorem i ziołami.
Każda z książka z serii „Szczęśliwe garnki” zawiera multimedialną niespodziankę – film, w którym Beata Pawlikowska zaprasza czytelników do swojej kuchni. Dostęp do dodatkowych materiałów można uzyskać korzystając z aplikacji Tap2C – wystarczy pobrać ją bezpłatnie w Google Play i AppStore.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
LauraLaura