Targi Żywności Regionalnej to doskonała okazja nie tylko do zapoznania się z rodzimymi specjałami. W trakcie imprezy warto wziąć udział w degustacjach a także znaleźć coś dla siebie.
Podczas targów poznać można znakomitości staropolskiej kuchni, jakich nie uświadczymy już dziś na sklepowych półkach.
Wspaniały staropolski chleb i tradycyjnie wędzone wędliny oraz sery to rzadkość. Wiele zakładów idzie w stronę produkcji masowej, nieliczni kultywuja tradycję przyrzadzania prawdziwych perełek kulinarnych.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Choć targi odbywają się w Szczecinie nie zabraknie na nich również... góralskiego oscypka!
Tym razem po ten podhalański przysmak warto ruszyć w kierunku północnym...
Podczas targów poznać można znakomitości staropolskiej kuchni, jakich nie uświadczymy już dziś na sklepowych półkach.
Wspaniały staropolski chleb i tradycyjnie wędzone wędliny oraz sery to rzadkość. Wiele zakładów idzie w stronę produkcji masowej, nieliczni kultywuja tradycję przyrzadzania prawdziwych perełek kulinarnych.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Choć targi odbywają się w Szczecinie nie zabraknie na nich również... góralskiego oscypka!
Tym razem po ten podhalański przysmak warto ruszyć w kierunku północnym...