Prawie każdy z nas robi pieczenie z drobiu. Bardzo często szykując pieczoną kaczkę, czy kurkę zastanawiamy się w jakiej temperaturze i ile czasu trzymać nasze ptaszysko.
Postaram się pomóc
- kurczak mały (do 1 kg)200stC 15- 20 min - kurczak duży (1- 1,5 kg) 200stC 30-35 min - kura swojska-200stC, 18 min na każde 0,5 kgmięsa +18 min - kapłon-190stC, 23 min na każde 0,5 kgmięsa
- gęś-175stC, 23 min na każde 0,5 kgmięsa - kaczka-175stC, 25 min na każde 0,5 kgmięsa - indyk lub indyczka175stC, 18 min na każde 0,5 kgdo 4,5 kgmięsa
- indyk lub indyczka175stC, 21 min na każde 0,5 kg powyżej 4,5 kgmięsa + 20 minut
Ja osobiście często korzystam z tych norm i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że Wy również będziecie.
Postaram się pomóc
- kurczak mały (do 1 kg)200stC 15- 20 min - kurczak duży (1- 1,5 kg) 200stC 30-35 min - kura swojska-200stC, 18 min na każde 0,5 kgmięsa +18 min - kapłon-190stC, 23 min na każde 0,5 kgmięsa
- gęś-175stC, 23 min na każde 0,5 kgmięsa - kaczka-175stC, 25 min na każde 0,5 kgmięsa - indyk lub indyczka175stC, 18 min na każde 0,5 kgdo 4,5 kgmięsa
- indyk lub indyczka175stC, 21 min na każde 0,5 kg powyżej 4,5 kgmięsa + 20 minut
Ja osobiście często korzystam z tych norm i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że Wy również będziecie.