Tir produktów Podravki dla szkoły w Ciężkowicach!

Do szkoły, która wygrała drugą edycję projektu "Dzień z Podravką" przyjechała nagroda - ciężarówka po brzegi wypełniona produktami przydatnymi w kuchni!

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Tir produktów Podravki dla szkoły w Ciężkowicach!
Kilka dni temu w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Ignacego Jana Paderewskiego w Ciężkowicach nastąpił długo wyczekiwany moment - odbyła się uroczystość przekazania głównej nagrody drugiej edycji konkursu „Dzień z Podravką”.

Uroczystości miała bardzo świąteczny charakter. Podsumowano przebieg drugiej edycji konkursu „ Dzień z Podravką”. W imieniu firmy Podravka Polska wystąpiła Pani Aleksandra Ciszewska, twórca projektu. Następnie mowę do zwyciężczyń oraz zaproszonych gości wygłosił Pan Dyrektor Andrzej Burnus. Zachęcał także młodzież do dalszego uczestnictwa w konkursach.



Na tą ważną uroczystość przybyli także : Edmund Juśko - Dyrektor Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Tarnowie, Wojciech Skruch - Zastępca Przewodniczącego Rady Powiatu, Zbigniew Jurkiewicz - Burmistrz Miasta i Gminy Ciężkowice, Dagmara Niziołek - Dyrektor Samorządowego Centrum Edukacji w Tarnowie, Kazimiera Gdowska-Trela - Radna Powiatu Tarnowskiego, Joanna Tomicka - Martuś – lokalna restauratorka, Krzysztof Domarecki - Kierownik Gastronomii Dworek Gościnny Grupa Thermaleo Szczawnica.

Goście wyrazili bardzo pozytywną opinię na temat projektu „Dzień z Podravką”, jeszcze raz pogratulowali dziewczętom - Justynie Lisik, Kindze Kiełbasa i Bożenie Rąpała, zwycięstwa. Na uroczystości byli obecni również rodzice laureatek konkursu. Z dumą patrzyli na swoje pociechy. Dowiedzieliśmy się, że zostały one dodatkowo uhonorowane. Pan Zbigniew Jurkiewicz, burmistrz Gminy Ciężkowice ufundował zwycięskiej drużynie profesjonalne bluzy kucharskie z logo szkoły. Wielkie brawa dla burmistrza!



Na koniec pierwszej części spotkania w Ciężkowicach zostaliśmy zaproszeni na uroczysty obiad. Tego kto nigdy nie był w szkole gastronomicznej w Ciężkowicach temu zdecydowanie zachęcamy polecamy wizytę w szkole. Każdy gość podejmowany jest tam nieprawdopodobnymi przysmakami.

Podano nam najlepszą narodową kuchnię – wspaniałą dziczyznę, w towarzystwie grzybów oraz ręcznie lepione kluski. Dania wykonane były z lokalnych produktów. Stworzone z sercem, pasją i miłością do gotowania.

Po tych wszystkich miłych momentach wreszcie nastąpiło clou programu przekazanie głównej nagrody w konkursie II edycji „ Dzień z Podravką”. Zdjęcia mówią same za siebie……