Jedząc nasze ulubione produkty, takie jak np.: jajka, masło i mleko, nie zawsze jesteśmy świadomi, że te uważane przez nas za niezwykle zdrowe produkty, spożywane w nadmiarze mogą nam poważnie zaszkodzić. I nie chodzi tu o niestrawność, lecz o mogącą prowadzić do rozwoju miażdżycy, udaru bądź zawału zbyt dużą ilość cholesterolu. Cholesterol to substancja bardzo potrzebna naszemu organizmowi do produkcji hormonów, witaminy D oraz do budowania ścian komórkowych. Niestety, jej nadmiar wpływa negatywnie na nasze zdrowie, powodując osadzanie się tego związku na wewnętrznych ścianach komórkowych, co może doprowadzić m.in. do miażdżycy i niedotlenienia spowodowanego zablokowaniem przepływu krwi. Te jakże nieprzyjemne w skutkach następstwa zbyt wysokiego poziomu cholesterolu można złagodzić kierując się w życiu zasadą, że co za dużo, to niezdrowo. Jednak oprócz ograniczenia konsumpcji produktów o wysokiej zawartości cholesterolu, powinniśmy wprowadzić do naszego menu produkty zmniejszające poziom cholesterolu we krwi.
Jednym z takich produktów jest margaryna Benecol. To pierwszy na świecie produkt o klinicznie udowodnionym działaniu prozdrowotnym, który skutecznie obniża poziom cholesterolu, zmniejszając, dzięki zawartości stanoli roślinnych, wchłanianie złego cholesterolu do krwi. Margaryna Benecol to margaryna, która poprawia kondycję naszego organizmu, a co za tym idzie – jest źródłem dobrego samopoczucia. Benecol jest także doskonałym przykładem na to, że zdrowe produkty mogą być jednocześnie bardzo smaczne, w niczym nie ustępując klasycznemu masłu czy margarynie. Dodatkową zaletą Benecolu jest to, że można go używać nie tylko do smarowania, ale także do smażenia.
Kupując margarynę Benecol, nie tylko dbamy o zdrowie, ale pomagamy Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii w stworzeniu Polskiego Sztucznego Serca. Fundacja, założona przez prof. Zbigniewa Religę, stworzyła program Siła Serca, mający na celu promocję tych produktów spożywczych, które dzięki swym wyjątkowym składnikom wywierają zbawienny wpływ na nasze serce. Część dochodu ze sprzedaży tych produktów przeznaczona jest właśnie na Polskie Sztuczne Serce, ponieważ jednym z głównych kierunków działania Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii są badania nad protezami serca, zastawek, badania z dziedziny biocybernetyki oraz nowoczesnej biotechnologii. Ponadto prowadzi ona szkolenia i programy stypendialne z zakresu kardiochirurgii dla kadr medycznych z Polski i zagranicy oraz wspiera finansowo wydawnictwa z zakresu kardiochirurgii.
Jedząc codziennie 25g margaryny Benecol, nie tylko oczyszczamy naszą krew z nadmiaru szkodliwego cholesterolu, lecz także ratujemy ludzkie życie poprzez wspieranie akcji budowy Polskiego Sztucznego Serca. Biorąc pod uwagę dobry smak margaryny Benecol, spożywanie jej z czystym sumieniem można nazwać łączeniem przyjemnego z pożytecznym.
Jednym z takich produktów jest margaryna Benecol. To pierwszy na świecie produkt o klinicznie udowodnionym działaniu prozdrowotnym, który skutecznie obniża poziom cholesterolu, zmniejszając, dzięki zawartości stanoli roślinnych, wchłanianie złego cholesterolu do krwi. Margaryna Benecol to margaryna, która poprawia kondycję naszego organizmu, a co za tym idzie – jest źródłem dobrego samopoczucia. Benecol jest także doskonałym przykładem na to, że zdrowe produkty mogą być jednocześnie bardzo smaczne, w niczym nie ustępując klasycznemu masłu czy margarynie. Dodatkową zaletą Benecolu jest to, że można go używać nie tylko do smarowania, ale także do smażenia.
Kupując margarynę Benecol, nie tylko dbamy o zdrowie, ale pomagamy Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii w stworzeniu Polskiego Sztucznego Serca. Fundacja, założona przez prof. Zbigniewa Religę, stworzyła program Siła Serca, mający na celu promocję tych produktów spożywczych, które dzięki swym wyjątkowym składnikom wywierają zbawienny wpływ na nasze serce. Część dochodu ze sprzedaży tych produktów przeznaczona jest właśnie na Polskie Sztuczne Serce, ponieważ jednym z głównych kierunków działania Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii są badania nad protezami serca, zastawek, badania z dziedziny biocybernetyki oraz nowoczesnej biotechnologii. Ponadto prowadzi ona szkolenia i programy stypendialne z zakresu kardiochirurgii dla kadr medycznych z Polski i zagranicy oraz wspiera finansowo wydawnictwa z zakresu kardiochirurgii.
Jedząc codziennie 25g margaryny Benecol, nie tylko oczyszczamy naszą krew z nadmiaru szkodliwego cholesterolu, lecz także ratujemy ludzkie życie poprzez wspieranie akcji budowy Polskiego Sztucznego Serca. Biorąc pod uwagę dobry smak margaryny Benecol, spożywanie jej z czystym sumieniem można nazwać łączeniem przyjemnego z pożytecznym.
elutka
Gość