Dowiedzieliśmy się jak ważne jest kształtowanie świadomości żywieniowej Polaków. Naturalne, ekologiczne wyroby typu olej kokosowy, lniany czy cukier kokosowy Look Food są doskonałym przykładem na to, że warto stosować jak najmniej przetworzone jedzenie.
Poznaliśmy ciekawe i szybkie przepisy, które śmiało sprawdzą się podczas przygotowywania wspólnych obiadów wraz z rodziną. Wiemy już, jak dostosować potrawy jedzone przez dorosłych do dziecięcych zaleceń żywieniowych. Ta umiejętność skraca czas przyrządzania posiłków i uczy zaradności w kuchni.
Materiały prasowe
„Uczymy się od siebie wzajemnie. Nie ma kursu, podczas którego nie przejęłabym czegoś od moich kursantek. Dziś na przykład miałam okazję się przekonać, że papryka na parze dochodzi szybciej niż ta przygotowywana w piecyku”- jak stwierdziła Kasia Błażejewska-Stuhr.
Potrawy przygotowywane przez dziennikarki i blogerki kulinarne pod nadzorem Kasi, pachniały cudownie jednocześnie zachęcając do ich skosztowania. Gładka pasta z groszku, samodzielnie przygotowywane mleko migdałowe, chleb z kaszy gryczanej lub czekoladowe naleśniki to tylko niektóre z delicji, które mieliśmy okazję spróbować.
Jak mówi znane przysłowie – „Przez żołądek do serca” – tak Kasia skradła serce swojego męża, Macieja Stuhra, który został oczarowany jej kreacjami smakowymi.
Gotowanie w gronie kobiecym to nie lada wyzwanie! Inspirujące i zaskakujące za każdym razem. Spotkanie umilały świeżo tłoczone soki ze Słonecznej Tłoczni oraz rozgrzewające herbatki Tetley na bazie mieszanek ziołowo-owocowych.
Wspólne pasje, gotowanie i zainteresowania – niezwykłe warsztaty i ludzie sprawili ,że to to było wydarzenie godne powtórzenia.
Poniżej prezentujemy kilka przepysznych przepisów na zdrowe menu dla każdego!
Materiały prasowe
Jaglanka z koglem moglem i mlekiem migdałowym
1. Kaszę przepłucz na sitku wrzątkiem i gotuj 10-15 minut
2. Następnie przełóż do kokilek, połóż na nią owoce i polej mlekiem migdałowym zmieszanym z jajkiem i cukrem
3. Zapiekaj ok. 10 min w piekarniku w temperaturze 160 stopni
Materiały prasowe
Papryka faszerowana quinoą
1. Kaszę gotuj przez 10 minut, następnie wymieszaj z podsmażoną cukinią, cebulą, bakłażanem, pieczarkami, solą i pieprzem.
2. Następnie nafaszeruj paprykę i zapiekaj około 20 minut, posyp natką pietruszki i szczypiorkiem
Placuszki z cieciorki
1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż, siemię lniane zalej wrzątkiem.
2. Zmiksuj cieciorkę z jajkami, siemieniem i solą
3. Następnie dodaj cebulkę i wymieszaj
Poznaliśmy ciekawe i szybkie przepisy, które śmiało sprawdzą się podczas przygotowywania wspólnych obiadów wraz z rodziną. Wiemy już, jak dostosować potrawy jedzone przez dorosłych do dziecięcych zaleceń żywieniowych. Ta umiejętność skraca czas przyrządzania posiłków i uczy zaradności w kuchni.
Materiały prasowe
„Uczymy się od siebie wzajemnie. Nie ma kursu, podczas którego nie przejęłabym czegoś od moich kursantek. Dziś na przykład miałam okazję się przekonać, że papryka na parze dochodzi szybciej niż ta przygotowywana w piecyku”- jak stwierdziła Kasia Błażejewska-Stuhr.
Potrawy przygotowywane przez dziennikarki i blogerki kulinarne pod nadzorem Kasi, pachniały cudownie jednocześnie zachęcając do ich skosztowania. Gładka pasta z groszku, samodzielnie przygotowywane mleko migdałowe, chleb z kaszy gryczanej lub czekoladowe naleśniki to tylko niektóre z delicji, które mieliśmy okazję spróbować.
Jak mówi znane przysłowie – „Przez żołądek do serca” – tak Kasia skradła serce swojego męża, Macieja Stuhra, który został oczarowany jej kreacjami smakowymi.
Gotowanie w gronie kobiecym to nie lada wyzwanie! Inspirujące i zaskakujące za każdym razem. Spotkanie umilały świeżo tłoczone soki ze Słonecznej Tłoczni oraz rozgrzewające herbatki Tetley na bazie mieszanek ziołowo-owocowych.
Wspólne pasje, gotowanie i zainteresowania – niezwykłe warsztaty i ludzie sprawili ,że to to było wydarzenie godne powtórzenia.
Poniżej prezentujemy kilka przepysznych przepisów na zdrowe menu dla każdego!
Materiały prasowe
Jaglanka z koglem moglem i mlekiem migdałowym
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 3 szklanki wody
- szczypta soli
- mleko migdałowe
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 2 szklanki owoców jagodowych (mrożone mieszanka maliny, wiśnie, porzeczki)
1. Kaszę przepłucz na sitku wrzątkiem i gotuj 10-15 minut
2. Następnie przełóż do kokilek, połóż na nią owoce i polej mlekiem migdałowym zmieszanym z jajkiem i cukrem
3. Zapiekaj ok. 10 min w piekarniku w temperaturze 160 stopni
Materiały prasowe
Papryka faszerowana quinoą
- 6 papryk
- 1 opakowanie ryż&quinoa firmy Moni
- cukinia
- cebula
- bakłażan
- kilka pieczarek
- pęczek natki pietruszki
- szczypiorek
- sól, pieprz Kotanyi
1. Kaszę gotuj przez 10 minut, następnie wymieszaj z podsmażoną cukinią, cebulą, bakłażanem, pieczarkami, solą i pieprzem.
2. Następnie nafaszeruj paprykę i zapiekaj około 20 minut, posyp natką pietruszki i szczypiorkiem
Placuszki z cieciorki
- 300 g ugotowanej cieciorki (może być z puszki)
- 4 łyżki siemienia lnianego całego
- 4 jajka
- 2 czerwone cebule
- sól
- olej kokosowy Look Food
1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż, siemię lniane zalej wrzątkiem.
2. Zmiksuj cieciorkę z jajkami, siemieniem i solą
3. Następnie dodaj cebulkę i wymieszaj