Warsztaty z Agnieszką Mielczarek - Bądź młodsza, zmień dietę!

Jak sprawić, by po czterdziestce nadal cieszyć się młodym i zdrowym wyglądem 25-latki? Wraz z Agnieszką Mielczarek, żoną Pascala Brodnickiego, sprawdzaliśmy jak w łatwy sposób osiągnąć i zatrzymać świeży i młody wygląd.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Warsztaty z Agnieszką Mielczarek -  Bądź młodsza, zmień dietę!
fot. Maciej Goliszewski
W nowo powstałym Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl mieliśmy okazję gościć na warsztatach z Agnieszką Mielczarek - coachem żywienia, która wydała swoją kolejną książkę - „5 lat młodsza w 5 tygodni”.

Autorka przedstawiła sposoby na odmłodzenie całego organizmu, które wpływają pozytywnie na regenerację oraz utrzymanie zgrabnej sylwetki.

Wiele osób pyta mnie, co robię, że wyglądam tak młodo i zawsze mam tyle pozytywnej energii i wiary w jutro, w ludzi i w to, co nas czeka. Dzięki coachingowi wiem, czego pragnę, umiem dokonać wyboru zgodnie ze swoimi wartościami. Prawidłowo się odżywiam i moje ciało odpłaca mi się za tę troskę w najlepszy z możliwych sposobów: dobrą energią, piękną skóra, włosami, a przede wszystkim sprzyjającym mi umysłem - pisze Agnieszka Mielczarek.

Warsztaty z Agnieszką Mielczarek
fot. Epoka

Na warsztatach dowiedzieliśmy się, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego i smacznego śniadania, które przygotujemy w trakcie porannego krzątania i przygotowań do pracy czy szkoły.

Owsianka na bazie dowolnego roślinnego mleka z dodatkiem suszonych owoców, kawałków gruszek i jabłek, która nigdy nie przywiera! Zapieczona w piekarniku pozwoli na dokończenie porannych czynności, a my będziemy cieszyć się zdrowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą, kiedy tylko będziemy mieli ochotę!

Autorka przekonywała, że jeść zdrowo – nie oznacza codziennych długich przygotowań, na które nie zawsze mamy czas. Wystarczy ugotować większą porcję i podzielić na kilka dni, co ułatwi nam codzienne zmagania o lepszą i młodszą siebie.

Jako drugą potrawę, Autorka zaserwowała zupę dyniową z aromatycznym porem i pieprzem cayenne, która rozgrzewa i wzmacnia organizm podczas jesiennych pluch i zimowych zawiei. Z dodatkiem kremowego i delikatnego mleczka kokosowego wypełnia żołądek (pozytywną energią!) i syci (także umysł!).

Warsztaty z Agnieszką Mielczarek
fot. Epoka

Zwieńczeniem warsztatów była aromatyczna sałatka z komosy ryżowej z młodymi listkami szpinaku, złotą kurkumą i posiekanymi pistacjami. To doskonała propozycja zarówno na lunch czy drugie śniadanie do pracy. Moc roślin i przypraw zawartych w jednym prostym daniu pozwala zachować energię na cały dzień.

Poradnik „5 lat młodsza w 5 tygodni” ukazał się 9 listopada nakładem Edipresse Książki. Do nabycia w salonach Empik.com.

Więcej o planowanych warsztatach w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl możecie przeczytać na stronie oraz na Facebooku. Spośród tematów proponowanych spotkań z pewnością znajdziecie coś dla siebie! Poszerzajcie swoje umiejętności i wiedzę, dobrze się przy tym bawiąc!

Warsztaty z Agnieszką Mielczarek

Warsztaty z Agnieszką Mielczarek
fot. Epoka



Studio Kulinarne Gotujmy.pl