![Warsztaty z Agnieszką Mielczarek - Bądź młodsza, zmień dietę! Warsztaty z Agnieszką Mielczarek - Bądź młodsza, zmień dietę!](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/449743.jpg)
W nowo powstałym Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl mieliśmy okazję gościć na warsztatach z Agnieszką Mielczarek - coachem żywienia, która wydała swoją kolejną książkę - „5 lat młodsza w 5 tygodni”.
Autorka przedstawiła sposoby na odmłodzenie całego organizmu, które wpływają pozytywnie na regenerację oraz utrzymanie zgrabnej sylwetki.
Wiele osób pyta mnie, co robię, że wyglądam tak młodo i zawsze mam tyle pozytywnej energii i wiary w jutro, w ludzi i w to, co nas czeka. Dzięki coachingowi wiem, czego pragnę, umiem dokonać wyboru zgodnie ze swoimi wartościami. Prawidłowo się odżywiam i moje ciało odpłaca mi się za tę troskę w najlepszy z możliwych sposobów: dobrą energią, piękną skóra, włosami, a przede wszystkim sprzyjającym mi umysłem - pisze Agnieszka Mielczarek.
![Owsianka Warsztaty z Agnieszką Mielczarek](https://gotujmy.pl/work/privateimages/formats/formatgenerator.php?preview&pdbf_code=ZDJECIE_PORADY_B&pdbp_id=449735)
fot. Epoka
Na warsztatach dowiedzieliśmy się, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego i smacznego śniadania, które przygotujemy w trakcie porannego krzątania i przygotowań do pracy czy szkoły.
Owsianka na bazie dowolnego roślinnego mleka z dodatkiem suszonych owoców, kawałków gruszek i jabłek, która nigdy nie przywiera! Zapieczona w piekarniku pozwoli na dokończenie porannych czynności, a my będziemy cieszyć się zdrowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą, kiedy tylko będziemy mieli ochotę!
Autorka przekonywała, że jeść zdrowo – nie oznacza codziennych długich przygotowań, na które nie zawsze mamy czas. Wystarczy ugotować większą porcję i podzielić na kilka dni, co ułatwi nam codzienne zmagania o lepszą i młodszą siebie.
Jako drugą potrawę, Autorka zaserwowała zupę dyniową z aromatycznym porem i pieprzem cayenne, która rozgrzewa i wzmacnia organizm podczas jesiennych pluch i zimowych zawiei. Z dodatkiem kremowego i delikatnego mleczka kokosowego wypełnia żołądek (pozytywną energią!) i syci (także umysł!).
![Sałatka z komosy ryżowej ze szpinakiem Warsztaty z Agnieszką Mielczarek](https://gotujmy.pl/work/privateimages/formats/formatgenerator.php?preview&pdbf_code=ZDJECIE_PORADY_B&pdbp_id=449740)
fot. Epoka
Zwieńczeniem warsztatów była aromatyczna sałatka z komosy ryżowej z młodymi listkami szpinaku, złotą kurkumą i posiekanymi pistacjami. To doskonała propozycja zarówno na lunch czy drugie śniadanie do pracy. Moc roślin i przypraw zawartych w jednym prostym daniu pozwala zachować energię na cały dzień.
Poradnik „5 lat młodsza w 5 tygodni” ukazał się 9 listopada nakładem Edipresse Książki. Do nabycia w salonach Empik.com.
Więcej o planowanych warsztatach w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl możecie przeczytać na stronie oraz na Facebooku. Spośród tematów proponowanych spotkań z pewnością znajdziecie coś dla siebie! Poszerzajcie swoje umiejętności i wiedzę, dobrze się przy tym bawiąc!
![Warsztaty w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl Warsztaty z Agnieszką Mielczarek](https://gotujmy.pl/work/privateimages/formats/formatgenerator.php?preview&pdbf_code=ZDJECIE_PORADY_B&pdbp_id=449736)
![Warsztaty w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl Warsztaty z Agnieszką Mielczarek](https://gotujmy.pl/work/privateimages/formats/formatgenerator.php?preview&pdbf_code=ZDJECIE_PORADY_B&pdbp_id=449738)
fot. Epoka
Autorka przedstawiła sposoby na odmłodzenie całego organizmu, które wpływają pozytywnie na regenerację oraz utrzymanie zgrabnej sylwetki.
Wiele osób pyta mnie, co robię, że wyglądam tak młodo i zawsze mam tyle pozytywnej energii i wiary w jutro, w ludzi i w to, co nas czeka. Dzięki coachingowi wiem, czego pragnę, umiem dokonać wyboru zgodnie ze swoimi wartościami. Prawidłowo się odżywiam i moje ciało odpłaca mi się za tę troskę w najlepszy z możliwych sposobów: dobrą energią, piękną skóra, włosami, a przede wszystkim sprzyjającym mi umysłem - pisze Agnieszka Mielczarek.
fot. Epoka
Na warsztatach dowiedzieliśmy się, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego i smacznego śniadania, które przygotujemy w trakcie porannego krzątania i przygotowań do pracy czy szkoły.
Owsianka na bazie dowolnego roślinnego mleka z dodatkiem suszonych owoców, kawałków gruszek i jabłek, która nigdy nie przywiera! Zapieczona w piekarniku pozwoli na dokończenie porannych czynności, a my będziemy cieszyć się zdrowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą, kiedy tylko będziemy mieli ochotę!
Autorka przekonywała, że jeść zdrowo – nie oznacza codziennych długich przygotowań, na które nie zawsze mamy czas. Wystarczy ugotować większą porcję i podzielić na kilka dni, co ułatwi nam codzienne zmagania o lepszą i młodszą siebie.
Jako drugą potrawę, Autorka zaserwowała zupę dyniową z aromatycznym porem i pieprzem cayenne, która rozgrzewa i wzmacnia organizm podczas jesiennych pluch i zimowych zawiei. Z dodatkiem kremowego i delikatnego mleczka kokosowego wypełnia żołądek (pozytywną energią!) i syci (także umysł!).
fot. Epoka
Zwieńczeniem warsztatów była aromatyczna sałatka z komosy ryżowej z młodymi listkami szpinaku, złotą kurkumą i posiekanymi pistacjami. To doskonała propozycja zarówno na lunch czy drugie śniadanie do pracy. Moc roślin i przypraw zawartych w jednym prostym daniu pozwala zachować energię na cały dzień.
Poradnik „5 lat młodsza w 5 tygodni” ukazał się 9 listopada nakładem Edipresse Książki. Do nabycia w salonach Empik.com.
Więcej o planowanych warsztatach w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl możecie przeczytać na stronie oraz na Facebooku. Spośród tematów proponowanych spotkań z pewnością znajdziecie coś dla siebie! Poszerzajcie swoje umiejętności i wiedzę, dobrze się przy tym bawiąc!
fot. Epoka