W nowo powstałym Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl mieliśmy okazję gościć na warsztatach z Agnieszką Mielczarek - coachem żywienia, która wydała swoją kolejną książkę - „5 lat młodsza w 5 tygodni”.
Autorka przedstawiła sposoby na odmłodzenie całego organizmu, które wpływają pozytywnie na regenerację oraz utrzymanie zgrabnej sylwetki.
Wiele osób pyta mnie, co robię, że wyglądam tak młodo i zawsze mam tyle pozytywnej energii i wiary w jutro, w ludzi i w to, co nas czeka. Dzięki coachingowi wiem, czego pragnę, umiem dokonać wyboru zgodnie ze swoimi wartościami. Prawidłowo się odżywiam i moje ciało odpłaca mi się za tę troskę w najlepszy z możliwych sposobów: dobrą energią, piękną skóra, włosami, a przede wszystkim sprzyjającym mi umysłem - pisze Agnieszka Mielczarek.
fot. Epoka
Na warsztatach dowiedzieliśmy się, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego i smacznego śniadania, które przygotujemy w trakcie porannego krzątania i przygotowań do pracy czy szkoły.
Owsianka na bazie dowolnego roślinnego mleka z dodatkiem suszonych owoców, kawałków gruszek i jabłek, która nigdy nie przywiera! Zapieczona w piekarniku pozwoli na dokończenie porannych czynności, a my będziemy cieszyć się zdrowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą, kiedy tylko będziemy mieli ochotę!
Autorka przekonywała, że jeść zdrowo – nie oznacza codziennych długich przygotowań, na które nie zawsze mamy czas. Wystarczy ugotować większą porcję i podzielić na kilka dni, co ułatwi nam codzienne zmagania o lepszą i młodszą siebie.
Jako drugą potrawę, Autorka zaserwowała zupę dyniową z aromatycznym porem i pieprzem cayenne, która rozgrzewa i wzmacnia organizm podczas jesiennych pluch i zimowych zawiei. Z dodatkiem kremowego i delikatnego mleczka kokosowego wypełnia żołądek (pozytywną energią!) i syci (także umysł!).
fot. Epoka
Zwieńczeniem warsztatów była aromatyczna sałatka z komosy ryżowej z młodymi listkami szpinaku, złotą kurkumą i posiekanymi pistacjami. To doskonała propozycja zarówno na lunch czy drugie śniadanie do pracy. Moc roślin i przypraw zawartych w jednym prostym daniu pozwala zachować energię na cały dzień.
Poradnik „5 lat młodsza w 5 tygodni” ukazał się 9 listopada nakładem Edipresse Książki. Do nabycia w salonach Empik.com.
Więcej o planowanych warsztatach w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl możecie przeczytać na stronie oraz na Facebooku. Spośród tematów proponowanych spotkań z pewnością znajdziecie coś dla siebie! Poszerzajcie swoje umiejętności i wiedzę, dobrze się przy tym bawiąc!
fot. Epoka
Autorka przedstawiła sposoby na odmłodzenie całego organizmu, które wpływają pozytywnie na regenerację oraz utrzymanie zgrabnej sylwetki.
Wiele osób pyta mnie, co robię, że wyglądam tak młodo i zawsze mam tyle pozytywnej energii i wiary w jutro, w ludzi i w to, co nas czeka. Dzięki coachingowi wiem, czego pragnę, umiem dokonać wyboru zgodnie ze swoimi wartościami. Prawidłowo się odżywiam i moje ciało odpłaca mi się za tę troskę w najlepszy z możliwych sposobów: dobrą energią, piękną skóra, włosami, a przede wszystkim sprzyjającym mi umysłem - pisze Agnieszka Mielczarek.
fot. Epoka
Na warsztatach dowiedzieliśmy się, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego i smacznego śniadania, które przygotujemy w trakcie porannego krzątania i przygotowań do pracy czy szkoły.
Owsianka na bazie dowolnego roślinnego mleka z dodatkiem suszonych owoców, kawałków gruszek i jabłek, która nigdy nie przywiera! Zapieczona w piekarniku pozwoli na dokończenie porannych czynności, a my będziemy cieszyć się zdrowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą, kiedy tylko będziemy mieli ochotę!
Autorka przekonywała, że jeść zdrowo – nie oznacza codziennych długich przygotowań, na które nie zawsze mamy czas. Wystarczy ugotować większą porcję i podzielić na kilka dni, co ułatwi nam codzienne zmagania o lepszą i młodszą siebie.
Jako drugą potrawę, Autorka zaserwowała zupę dyniową z aromatycznym porem i pieprzem cayenne, która rozgrzewa i wzmacnia organizm podczas jesiennych pluch i zimowych zawiei. Z dodatkiem kremowego i delikatnego mleczka kokosowego wypełnia żołądek (pozytywną energią!) i syci (także umysł!).
fot. Epoka
Zwieńczeniem warsztatów była aromatyczna sałatka z komosy ryżowej z młodymi listkami szpinaku, złotą kurkumą i posiekanymi pistacjami. To doskonała propozycja zarówno na lunch czy drugie śniadanie do pracy. Moc roślin i przypraw zawartych w jednym prostym daniu pozwala zachować energię na cały dzień.
Poradnik „5 lat młodsza w 5 tygodni” ukazał się 9 listopada nakładem Edipresse Książki. Do nabycia w salonach Empik.com.
Więcej o planowanych warsztatach w Studiu Kulinarnym Gotujmy.pl możecie przeczytać na stronie oraz na Facebooku. Spośród tematów proponowanych spotkań z pewnością znajdziecie coś dla siebie! Poszerzajcie swoje umiejętności i wiedzę, dobrze się przy tym bawiąc!
fot. Epoka