Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak

  • 1

W Akademii Kulinarnej Whirlpool odbyły się warsztaty kulinarne 'Ziarna w majowej odsłonie' prowadzone przez Dominikę Wójciak, zwyciężczynię III edycji MasterChefa. Redakcja Gotujmy.pl również tam była i gotowała smaczne potrawy. Odkryjcie smaczne przepisy, przygotowane przez Dominikę!

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak
fot. Materiały prasowe
Warsztaty kulinarne "Ziarna w majowej odsłonie" w Akademii Kulinarnej Whirlpool prowadzone przez Dominikę Wójciak były nie tylko okazją do wspólnego gotowania, ale także okazją do porozmawiania o jej najnowszej, drugiej już, książce, zatytułowanej „Ziarno".

Kuchnia Dominiki jest kolorowa, przesycona inspiracjami z jej licznych, egzotycznych podróży, a jednocześnie prosta i swojska, ponieważ bazuje na sezonowych, świeżych produktach. W książce "Ziarno" Dominika proponuje nam zdrowe i oryginalne w smaku potrawy.

Najnowsza książka Dominika Wójciak "Zarno"
Zdjęcie: Materiały prasowe

Spośród 100 przepisów na dania bezmięsne, wersje bezglutenowe i wegańskie możemy wybrać przepis na prosiankę z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemem z chia, dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty.

Warsztaty kulinarne z Dominką Wójciak Warsztaty kulinarne z Dominką Wójciak
Zdjęcia: Materiały prasowe

Kulinarne warsztaty prowadzone przez Dominikę Wójciak były okazją do nauczenia się jak kreatywnie łączyć ziarna z warzywnymi dodatkami. Wspólnie przygotowaliśmy dania, na które przepisy znajdziecie w naszym serwisie: faszerowane kalarepki z komosą ryżową (quinoa), kuskus z jaglanki z pesto i pieczonymi marchewkami, rabarbarowy creme brulee z jaglanki oraz czekoladowy pudding z chia z musem truskawkowym.

Wszystkie dania były pyszne i z pewnością przygotujemy je jeszcze raz w domu. Wam również polecamy wypróbowanie przepisów Dominiki Wójciak. Smacznego!