Wiosenna dieta w restauracji

  • 1

Nadeszła upragniona wiosna, czas zatem zmienić dietę na lżejszą. Kolorowe sałaty, delikatne zupy, koktajle owocowe...

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Wiosenna dieta w restauracji
Warzywa i owoce powinny być elementem każdego posiłku. Warto więc sięgnąć po tzw. bomby witaminowe. Wiosenne smakołyki przygotował szef kuchni z Jazz Bistro przy ul. Pięknej 20. Wśród specjałów znajdziemy między innymi sałatkę „bomba witaminowa” - z grillowanym indykiem, szpinakiem, ogórkiem, endywią, sałatą lodową, rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi, kiełkami, pestkami dyni i oliwą miodową /w cenie 29, 90 zł/. Ponadto warto skosztować mix sałat z grillowanymi warzywami, kurczakiem w red Pesto, pieczarką, cukinią, ogórkiem, pomidorami oraz lekkim sosem szczypiorkowym /w cenie 29,50 zł/. Ciekawą propozycją w Jazz Bistro na Pięknej jest makaron orkiszowy z marchewką, bazylią, pestkami słonecznika, groszkiem cukrowym i kozim serem /w cenie 32 zł/. Dla smakoszy kuchni przygotowano także grillowanego łososia w marynacie z imbiru, cukru brązowego i z sosem sojowym oraz z sałatką z cykorii, pomarańczy, kiwi, gruszki polane emulsją balsamiczną z figi /w cenie 36,50zł/. Natomiast na deser warto orzeźwić się deserem z kiwi, bazylią, limonką, podawany z jogurtem o smaku mięty /w cenie 16, 50 zł/.