Dwójka przyjaciół ze szkolnej ławy - Tomasz Sienkiewicz i Krzysztof Stypułkowski, z miłości do czekolady postanowili, że nie ma co czekać aż marzenia spełnią się same i wzięli sprawy w swoje ręce. Porzucili wygodne i dobrze płatne posady w korporacjach i założyli własną fabryczkę czekolady, w której zapach kakao towarzyszy nam od samego progu i nie opuszcza przez długi czas po wyjściu.
Manufaktura Czekolady to miejsce wyjątkowe, powstałe z pasji, wiedzy i miłości do prawdziwej czekolady. Krzysztof i Tomasz sami sprowadzają ziarna – z Ekwadoru, Dominikany i Ghany. Sami ją prażą, przerabiają na masę i komponują smaki z różnymi dodatkami – od ziarna do tabliczki.
Poniżej możecie obejrzeć film z naszej wizyty w Manufakturze, warto dodać, że możecie stworzyć swoje własne kompozycje smakowe na stronie internetowej. Nam najbardziej smakowała czekolada z kwiatem soli morskiej, ale równie pyszna była ta z chilli i rewelacyjne czekoladowe espresso!
Manufaktura Czekolady to miejsce wyjątkowe, powstałe z pasji, wiedzy i miłości do prawdziwej czekolady. Krzysztof i Tomasz sami sprowadzają ziarna – z Ekwadoru, Dominikany i Ghany. Sami ją prażą, przerabiają na masę i komponują smaki z różnymi dodatkami – od ziarna do tabliczki.
Poniżej możecie obejrzeć film z naszej wizyty w Manufakturze, warto dodać, że możecie stworzyć swoje własne kompozycje smakowe na stronie internetowej. Nam najbardziej smakowała czekolada z kwiatem soli morskiej, ale równie pyszna była ta z chilli i rewelacyjne czekoladowe espresso!
zbysiowa