Wklad do gotowania na parze w piekarniku

  • 8

Gotowanie na parze stalo sie modne. Jarzyny zachowuja swoj naturalny kolor i smak..bez dodatku soli.. Rowniez tluszcz daje sie wyeliminowac.

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Wklad do gotowania na parze w piekarniku
Chcialam opowiedziec Wam o moim nowym nabytku. Kupujac nowy piec elektryczny, zdecydowalam sie na taki, ktory mial w piekarniku wyciagana wkladke umozliwiajaca gotowanie na parze. Wlasciwie to, ona przesádzila, ze wybralam wlasnie ten piec.Wklad ten wyglada jak glebsza blacha do pieczenia. W srodku ma dziurkowana tace ze stali nierdzewnej. Oprocz tego stojak na ktorym umieszcza sie sie dwa dodatkowe male pojemniczki, sluzace do ugotowania sosu..czy ryzu.. itp. Na dole ukladam jarzyny, czy rybe.. Calosc zamyka sie pokrywa z materialu odpornego na temperature, wygladajacego jak plexi. Do dolnej czesci nalewamy 1 litr wody i wkladamy pojemnik do piekarnika, zalaczajac go tylko na 150°C i na dolna grzalke. Tym samym sposobem mozan przygotowywac kluski na parze, buchty.. wszystkie naraz! Najtaniej widzialam taki wklad za 79,90.€ a najdrozej 280€ (ten sam) Jestem z tego bardzo zadowolona i polecam wszystkim :)