Ciasto pieczemy z reguły zgodnie ze wskazówkami podanymi w przepisie. Jednak przed wyjęciem go z piekarnika należy sprawdzić, czy jest już upieczone. Najlepszy będzie do tego cienki, drewniany patyczek - taki np. do szaszłyków, lub zwykła wykałaczka.
Pod koniec pieczenia otwieramy drzwiczki piekarnika i delikatnie wysuwamy blachę z ciastem. Wbijamy drewniany patyczek mniej więcej na środku ciasta. Jeśli po wyjęciu jest suchy, to ciasto się już upiekło i można je wyjąć. Jeśli patyczek będzie obklejony, to ciasto należy jeszcze dopiec przez kilka minut.
Pod koniec pieczenia otwieramy drzwiczki piekarnika i delikatnie wysuwamy blachę z ciastem. Wbijamy drewniany patyczek mniej więcej na środku ciasta. Jeśli po wyjęciu jest suchy, to ciasto się już upiekło i można je wyjąć. Jeśli patyczek będzie obklejony, to ciasto należy jeszcze dopiec przez kilka minut.
kayleb
sandra200
Gość
A.B.
Masz rację,ale o wiele trudniej wykorzystać ten sposób,jeśli na wierzchu mamy jakąś masę,którą trzeba zapiec,dlatego ja też preferuję pierwszy sposób,chociaż każdy który zdaje egzamin jest dobry