Tłuszcz: Olej jest świetnym dodatkiem do ciasta ze względu na swoją płynność co pozwala równomiernie wymieszać składniki. Masło musi być miękkie przed dodaniem.
Sól: tak jak w przypadku tłuszczu przeszkadza w spulchnianiu ciasta przez drożdże, w związku z tym ja dodaję ją mieszając z mąką.
Drożdże:jeśli są świeże to mają przyjemny zapach, nie rozpadają się. Przechowywane w lodówce (ja przechowuję je w zamykanej półeczce w drzwiach lodówki) zachowują świeżość 2 tygodnie.
Sól: tak jak w przypadku tłuszczu przeszkadza w spulchnianiu ciasta przez drożdże, w związku z tym ja dodaję ją mieszając z mąką.
Drożdże:jeśli są świeże to mają przyjemny zapach, nie rozpadają się. Przechowywane w lodówce (ja przechowuję je w zamykanej półeczce w drzwiach lodówki) zachowują świeżość 2 tygodnie.