Żurek Knorr na Wielkanoc

Żurek Knorr stanowi doskonałą bazę do przyrządzenia pysznych, tradycyjnych dań, które nie zabiorą nam zbyt wiele czasu, a ich smak zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienia.

         
ocena: 2/5 głosów: 2
Żurek Knorr na Wielkanoc
Żurek Knorr stanowi doskonałą podstawę wielkanocnych zup, a dzięki przyprawom i sosom do potraw mięsnych i sałat masz pewność, że łatwo, a przede wszystkim szybko, otrzymasz smaczne potrawy, które z pewnością ucieszą Twoich bliskich.

Żurek – król świątecznego obiadu
Żurek to zupa królująca na wielkanocnym stole. Żur preferują mieszkańcy południa i południowo-zachodniej części kraju. Na bazie Żurku Knorr możemy przygotować tradycyjny polski żurek z białą kiełbasą. Chcąc nieco zaostrzyć smak ulubionej zupy, dodajmy trochę chrzanu pod koniec gotowania. Wielkanocny żur wzmocni i rozgrzeje podczas wiosennych wietrznych dni, kiedy mamy, jak to w kwietniu, „trochę zimy, trochę lata”. Przygotowanie tej potrawy, według oryginalnej receptury na zakwasie z mąki żytniej, trwa około 5 dni. Przygotowanie Żurku Knorr, zajmie nam zaledwie 15 minut, a o dodatkach decydujemy sami.

Apetycznie pachnącą zupę na Wielkanoc otrzymamy także z Żurku z wędzoną kiełbasą i majerankiem Knorr, którego przygotowanie zajmie nam jedynie kilka minut. W tym przypadku dodajemy ugotowane na twardo jajka, całość podgrzewamy i… gotowe!

Sugerowana cena opakowania Żurku Knorr (54 g) to: 1,76 zł
Sugerowana cena opakowania Żurku z wędzoną kiełbasą i majerankiem Knorr (1,25 l) to: 5,09 zł