Prażenie kaszy

szpileczka - Porady kulinarne: Prażenie kaszy

Złoty Ekspert
Artykuły: 238
zdjęcia: 1 z 1
Prażenie kaszy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prażenie skraca czas gotowania kaszy.


Prażenie kaszy, szczególnie jeśli to kasza gryczana, jęczmienna lub jaglana poprawia ich smak. Prażenie kaszy działa korzystnie również na przyswajanie przez organizm białka. Wystarczy uprażyć kaszę na suchej patelni lub z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Prażenie skraca też czas gotowania kaszy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Prażenie kaszy  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane