Strona główna Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

kasiunia - Porady kulinarne: Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1
Właściwe sposoby przechowywania pieczywa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aby nic się nie zmarnowało i wykorzystać to co nam zostało.


Nie należy trzymać pieczywa w folii, torbach, ponieważ szybko pleśnieją. Gdy na chlebie pojawi się choćby najmniejszy ślad, w żadnym wypadku nie należy go jeść. - najlepiej schować pieczywo do drewnianego lub plastikowego chlebaka i zawinąć lnianą ściereczką. - pieczywo w pojemniku dłużej pozostanie świeże, jeśli włożymy do niego jeden surowy ziemniak. - nadmiar pieczywa należy pokroić w kromki i schować do zamrażalnika, po wyjęciu wystarczy skropić je wodą i wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika – będzie jak świeży. - pieczywo tostowe po otwarciu należy przechowywać w lodówce – przedłuży to jego trwałość. - czerstwe pieczywo odświeżymy skrapiając je lekko wodą a następnie wkładając do lekko nagrzanego piekarnika. Chleb można odświeżyć tylko raz.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Właściwe sposoby przechowywania pieczywa  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane