Strona główna Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

kasiunia - Porady kulinarne: Właściwe sposoby przechowywania pieczywa offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Właściwe sposoby przechowywania pieczywa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aby nic się nie zmarnowało i wykorzystać to co nam zostało.


Nie należy trzymać pieczywa w folii, torbach, ponieważ szybko pleśnieją. Gdy na chlebie pojawi się choćby najmniejszy ślad, w żadnym wypadku nie należy go jeść. - najlepiej schować pieczywo do drewnianego lub plastikowego chlebaka i zawinąć lnianą ściereczką. - pieczywo w pojemniku dłużej pozostanie świeże, jeśli włożymy do niego jeden surowy ziemniak. - nadmiar pieczywa należy pokroić w kromki i schować do zamrażalnika, po wyjęciu wystarczy skropić je wodą i wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika – będzie jak świeży. - pieczywo tostowe po otwarciu należy przechowywać w lodówce – przedłuży to jego trwałość. - czerstwe pieczywo odświeżymy skrapiając je lekko wodą a następnie wkładając do lekko nagrzanego piekarnika. Chleb można odświeżyć tylko raz.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Właściwe sposoby przechowywania pieczywa  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane