Strona główna Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

kasiunia - Porady kulinarne: Właściwe sposoby przechowywania pieczywa offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Właściwe sposoby przechowywania pieczywa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aby nic się nie zmarnowało i wykorzystać to co nam zostało.


Nie należy trzymać pieczywa w folii, torbach, ponieważ szybko pleśnieją. Gdy na chlebie pojawi się choćby najmniejszy ślad, w żadnym wypadku nie należy go jeść. - najlepiej schować pieczywo do drewnianego lub plastikowego chlebaka i zawinąć lnianą ściereczką. - pieczywo w pojemniku dłużej pozostanie świeże, jeśli włożymy do niego jeden surowy ziemniak. - nadmiar pieczywa należy pokroić w kromki i schować do zamrażalnika, po wyjęciu wystarczy skropić je wodą i wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika – będzie jak świeży. - pieczywo tostowe po otwarciu należy przechowywać w lodówce – przedłuży to jego trwałość. - czerstwe pieczywo odświeżymy skrapiając je lekko wodą a następnie wkładając do lekko nagrzanego piekarnika. Chleb można odświeżyć tylko raz.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Właściwe sposoby przechowywania pieczywa  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane