Strona główna Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

kasiunia - Porady kulinarne: Właściwe sposoby przechowywania pieczywa

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1
Właściwe sposoby przechowywania pieczywa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aby nic się nie zmarnowało i wykorzystać to co nam zostało.


Nie należy trzymać pieczywa w folii, torbach, ponieważ szybko pleśnieją. Gdy na chlebie pojawi się choćby najmniejszy ślad, w żadnym wypadku nie należy go jeść. - najlepiej schować pieczywo do drewnianego lub plastikowego chlebaka i zawinąć lnianą ściereczką. - pieczywo w pojemniku dłużej pozostanie świeże, jeśli włożymy do niego jeden surowy ziemniak. - nadmiar pieczywa należy pokroić w kromki i schować do zamrażalnika, po wyjęciu wystarczy skropić je wodą i wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika – będzie jak świeży. - pieczywo tostowe po otwarciu należy przechowywać w lodówce – przedłuży to jego trwałość. - czerstwe pieczywo odświeżymy skrapiając je lekko wodą a następnie wkładając do lekko nagrzanego piekarnika. Chleb można odświeżyć tylko raz.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Właściwe sposoby przechowywania pieczywa  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane