Strona główna Zagęszczanie sosów

Zagęszczanie sosów

joaska500 - Porady kulinarne: Zagęszczanie sosów

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 26
zdjęcia: 1 z 1
Zagęszczanie sosów
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Porady mojej babci!


Sos do pieczeni wołowej, z dziczyzny, a także z baraniny możemy zagęścić tak zwaną zasmażka - czyli lekko zarumienioną na maśle mąką. Sosy możemy zagęszczać również zmiksowanym bananem (banan zupełnie nie zmienia smaku sosu) lub startym chrzanem. Delikatne sosy lepiej połączyć z bułką tartą, musztardą delikatesową lub bardzo starannie wymieszaną śmietaną z mąką.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zagęszczanie sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane