Strona główna Zagęszczanie sosów

Zagęszczanie sosów

joaska500 - Porady kulinarne: Zagęszczanie sosów offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zagęszczanie sosów
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Porady mojej babci!


Sos do pieczeni wołowej, z dziczyzny, a także z baraniny możemy zagęścić tak zwaną zasmażka - czyli lekko zarumienioną na maśle mąką. Sosy możemy zagęszczać również zmiksowanym bananem (banan zupełnie nie zmienia smaku sosu) lub startym chrzanem. Delikatne sosy lepiej połączyć z bułką tartą, musztardą delikatesową lub bardzo starannie wymieszaną śmietaną z mąką.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zagęszczanie sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane