Strona główna Zagęszczanie sosów

Zagęszczanie sosów

joaska500 - Porady kulinarne: Zagęszczanie sosów offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zagęszczanie sosów
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Porady mojej babci!


Sos do pieczeni wołowej, z dziczyzny, a także z baraniny możemy zagęścić tak zwaną zasmażka - czyli lekko zarumienioną na maśle mąką. Sosy możemy zagęszczać również zmiksowanym bananem (banan zupełnie nie zmienia smaku sosu) lub startym chrzanem. Delikatne sosy lepiej połączyć z bułką tartą, musztardą delikatesową lub bardzo starannie wymieszaną śmietaną z mąką.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zagęszczanie sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane