Strona główna Zagęszczanie sosów

Zagęszczanie sosów

joaska500 - Porady kulinarne: Zagęszczanie sosów offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zagęszczanie sosów
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Porady mojej babci!


Sos do pieczeni wołowej, z dziczyzny, a także z baraniny możemy zagęścić tak zwaną zasmażka - czyli lekko zarumienioną na maśle mąką. Sosy możemy zagęszczać również zmiksowanym bananem (banan zupełnie nie zmienia smaku sosu) lub startym chrzanem. Delikatne sosy lepiej połączyć z bułką tartą, musztardą delikatesową lub bardzo starannie wymieszaną śmietaną z mąką.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zagęszczanie sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane